BIZIT plus

Microsoft počinje testiranje Windows 11 Voice Clarity funkcije 

Tokom hibridnog radnog događaja, Microsoft je najavio nove funkcije za Windows 11.

PCPress.rs Image

Nove funkcije za Windows 11

To uključuje tabove u File Explorer-u i novi način za poboljšanje jasnoće glasa u aplikacijama kao što su Microsoft Teams ili Skype. Ova funkcija se zove „Voice Clarity“ i trenutno je dostupna samo za odabrane računare, ali se očekuje da će biti lansirana na više hardvera u narednim mesecima. Jedna od najupečatljivijih novih karakteristika Microsoft Teams-a je njegovo poništavanje buke. Teams koristi svoju funkciju poništavanja buke koju pokreće AI i ML da blokira zvuk sveta oko sebe, tako da se lako možete fokusirati na svoje sastanke.

Microsoft želi da doda sličnu funkciju u Windows 11 sa Voice Clarity. Za razliku od poništavanja buke Teams-a, koje je ugrađeno u aplikaciju, Microsoft-ova nova funkcija jasnoće glasa radi na nivou OS-a i ima za cilj da uhvati ceo audio spektar vašeg zvuka pri većem propusnom opsegu. Takođe koristi naprednu kontrolu eha za smanjenje pozadinske buke, tako da ljudi u Teams-u ili Skype-u mogu jasno da čuju jedni druge. Jasnoća glasa takođe zavisi od hardvera za integrisanje signala sa više mikrofona. Tokom događaja, Microsoft je rekao da će Voice Clarity raditi samo na Surface Laptop Studio. Međutim, ova napredna mogućnost obrade mogla bi doći i na više uređaja.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Za razliku od drugih funkcija usmerenih na sastanke najavljenih tokom događaja, za jasnoću glasa nije potrebna jedinica za neuronsku obradu (Neural Processing Unit – NPU). Surface Laptop Studio nema NPU, tako da je sigurno pretpostaviti da bi Voice Clarity mogao doći na više uređaja koji nemaju NPU. Druge funkcije koje su najavljene na događaju, kao što su tabovi u File Explorer-u, kontekstualni predlozi i bolji Focus Assist takođe neće zahtevati nikakve promene u postojećoj konfiguraciji. Međutim, za funkcije kao što su podrška za korekciju oka, zamućenje pozadine i automatsko kadriranje, biće potreban NPU i samo će moderni uređaji kao što je ThinkPad imati pristup.

Izvor: Windowslatest

 

Facebook komentari: