Microsoft pomaže programerima da izvuku još veće performanse iz Xbox Series S konzola

Microsoft daje programerima veći pristup memoriji Xbox Series S konzole, oslobađajući stotine dodatnih megabajta RAM-a za njihove igre. To može poboljšati grafičke performanse u naslovima gde je ograničena memorija problem.

izlazi xbox series s

Microsoft prilagođava dostupne resurse na Xbox Series S konzoli

Ovaj potez neće staviti konzolu početnog nivoa u rang sa Xbox Series X, koja koristi isti CPU, ali ima moćniji grafički procesor. Međutim, to bi moglo smanjiti uska grla koja ponekad primoravaju programere da pokreću igre na Series S konzoli na nižim rezolucijama i brzini kadrova. Dok Series X ima 16 GB RAM-a, Series S ima samo 10 GB.

Microsoft je dao više snage Xbox One koderima 2014. kada im je dozvolio da onemoguće Kinect funkcije u igrama kojima nije bio potreban kontroler pokreta. U oba slučaja, Microsoft prilagođava dostupne sistemske resurse kao odgovor na primedbe. Programerima će biti potrebno vreme da optimizuju igre, a nema garancije da će to uticati na mnoge naslove. Ovo je svakako dobrodošao potez koji bi Xbox Series S mogao učiniti održivijom opcijom ako ne želite da se trošite novac na Series X konzolu.

Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,