BIZIT plus

Microsoft Teams: Bez servisa nekoliko miliona korisnika

Microsoft Teams od 30. novembra više nije kmpatibilan sa Internet Explorerom 11, što znači da neće funkcionisati za milione korisnika širom sveta koji i dalje koriste stari pregledač.

PCPress.rs Image

Oni koji budu želeli da nastave sa korišćenjem Microsoftovog servisa moraće da se presele na Edge, a za to je bilo dovoljno vremena, budući da je kompanije ovaj potez najavila još pre nekoliko meseci. Sigurno je da su nove promene deo strategije da se Explorer korisnici motivišu za prelazak na novi Edge, a Teams nije jedina stvar koja odlazi sa starijeg pregledača – Explorer korisnici do avgusta 2021. ostaju i bez podrške Microsoft 365 servis.

PCPress.rs Image

Kompanija je u poslednjem saopštenju objasnila da će Internet Explorer 11 postojati i dalje, ali će se funkcionalnost postepeno smanjivati. Jasno je da kompanija planira da se potpuno fokusira na Chromium Edge, a već je jasno i to da će korisnici sa gubitkom dragocenih servisa biti prinuđeni da promene pregledač, te pređu na novi proizvod kompanije Microsoft, ili pak izaberu neko drugo rešenje.

Pročitajte i:  Microsoft predstavio glasovni alat za osobe sa smetnjama u govoru

Izvor: HI Tech

Facebook komentari: