Microsoft Teams dobija upgrade poziva u kom korisnici Skype-a uživaju godinama

Korisnici Microsoft Teams-a uskoro će dobiti jednu od najboljih karakteristika poziva iz Skype-a.

PCPress.rs Image

Microsoft Teams će konačno uživati u jednoj od najkorisnijih funkcija Skype-a za posao

Korisnici Teams već dugo pozivaju Microsoft da doda mogućnost spajanja dva ili više telefonskih poziva u jedan poziv kojem prisustvuje više ljudi. Post na web lokaciji UserVoice iz 2019. godine izdvojio je tu funkciju u zahtevu Microsoftu i nakon godina čekanja, funkcija objedinjavanja poziva konačno stiže na Microsoft Teams. Kako izveštava OnMSFT, web lokacija Microsoft 365 Roadmap rekla je da se funkcija objedinjavanja poziva uvodi tokom ovih dana. Web lokacija je dodala da je ova funkcija predviđena za generalno izdanje iz aprila 2021. godine.

Spajanje poziva daje krajnjim korisnicima mogućnost da spoje svoj aktivni neodgovoreni poziv 1-1 u drugi poziv 1-1 ili drugi grupni poziv. Ovo se odnosi na pozive Teams VOIP i PSTN pozive. OnMSFT je rekao da će funkcija objedinjavanja poziva biti podrazumevano omogućena u aplikaciji Teams za računare. Korisnici će moći da spoje dolazne pozive sa tekućim ili da postave potpuno novi poziv za spajanje sa postojećim. Da bi pristupili funkciji spajanja poziva, Teams korisnici će morati da odu na Call Controls > More > Call Merge. Funkcija objedinjavanja poziva je savršena ako već razgovarate, bilo da je to grupno ili jedan-na-jedno ćaskanje, a želite da na poziv povežete još ljudi da sarađuju na nekoj ideji.

Pročitajte i:  Microsoft lansira Copilot Pro  

Zgodna nova funkcija Teams-a dostupna je samo za desktop, s tim što nije jasno da li će doći na mobilne uređaje ili ne. Objedinjavanje poziva je funkcija predložena za Microsoft Teams još u martu 2019. godine na web lokaciji Microsoft Teams UserVoice, a post je dobio stotine glasova za. Kako se podrška za brzi pristup Skype for Business završava, korisnicima se savetuje da pređu na Teams pre isteka krajnjeg roka 31. jula.

Izvor: Express

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,