Microsoft Teams konačno optimizovan za računare sa M čipovima

Microsoft je konačno objavio verziju Teams-a optimizovanu za pokretanje na Apple računarima sa M čipovima. „Za korisnike ovih računara ovo će podrazumevati značajno povećanje performansi, obezbeđujući efikasno korišćenje resursa uređaja i optimizovano iskustvo Teams-a čak i kada koriste više monitora visoke rezolucije tokom poziva ili sastanaka“, rekao je viši menadzer marketinga u Microsoft-u, Anupam Pattnaik.

PCPress.rs Image

Značajno povećanje performansi

Teams je ažuriran skoro dve godine nakon što je Apple objavio svoje prve uređaje sa M1 čipovima. Do sada, Teams je funkcionisao koristeći dinamički binarni prevod – Rosetta 2. Korišćenjem ovog softvera dolazilo je do problema sa performansama kao što su sporo vreme pokretanja i kašnjenje. Jedno od rešenja bilo je pokretanje verzije za veb za koju je bio potreban Microsoft Edge Mac pretraživač.

Druge Microsoft-ove aplikacije, uključujući Office paket, bile su dostupne ubrzo nakon što su se pojavili računari sa M1 čipovima. Međutim, kompanija je tek u aprilu započela beta testiranje verzije Teams-a kako bi aplikaciju optimizovala za nove Apple-ove čipove.

Nova verzija Teams-a, biće objavljena kao univerzalni binarni fajl koji će funkcionisati na računarima koji koriste i Intel-ov i M1 čip. Međutim, Microsoft planira da objavljuje novu verziju „postepeno u narednim mesecima“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,