BIZIT plus

Microsoft Teams Meetings omogućava izdvajanje deljenog sadržaja u poseban prozor 

Microsoft Teams je objavio neke nove funkcije za public preview korisnike.

PCPress.rs Image

Ažuriranje će biti opšte dostupno u septembru

Softverski gigant je najavio da desktop aplikacija Teams sada omogućava učesnicima sastanka da izbace deljeni sadržaj u poseban prozor. Prema Microsoft-u, mogućnost izdvajanja sadržaja sastanka (kao što su PowerPoint Live, Whiteboard i deljenje ekrana) trebalo bi da bude dobrodošao dodatak za ljude koji koriste setup sa više monitora. Ovim prozorima se može promeniti veličina i pozicionirati po potrebi. Međutim, novo iskustvo u Microsoft timovima je podržano na modernim Windows i macOS uređajima sa specifičnim hardverskim mogućnostima. Kompanija planira da ovu funkciju donese na više uređaja u budućnosti.

„Većina modernih uređaja sa srednjim i vrhunskim hardverom podržavaće izdvajanje sadržaja u zajednički prozor tokom sastanaka“, objasnila je kompanija. Da bi isprobali ovu funkciju, korisnici će morati da se pridruže sastanku iz Microsoft Teams desktop aplikacija (Windows ili macOS) kao prezenter ili učesnik. Nakon što prezenter podeli sadržaj, kliknite na Pop out koje je dostupno na traci sa alatkama sastanka. Korisnici mogu da kliknu na dugme „X“ u gornjem desnom uglu da bi se pojavili u prozoru za deljeni sadržaj. Alternativno, takođe je moguće kliknuti na dugme Dismiss koje se pojavljuje nakon što prezenter prekine deljenje sadržaja. Microsoft Teams desktop aplikacija je takođe predstavila poboljšanja upotrebljivosti za obaveštenja na sastanku. Obaveštenja sada imaju konzistentan dizajn i pojavljuju se u gornjem centru sastanka.

Pročitajte i:  Olakšana popravka Microsoft Surface uređaja 

Microsoft napominje da se ova promena odnosi na nekoliko obaveštenja tokom sastanka kao što su Raised hands, recording & transcription started i end of meeting obaveštenja. Poboljšana obaveštenja o sastancima trebalo bi da pomognu korisnicima da razumeju važne informacije i smanje nepotrebno ometanje. Trenutno su ove nove mogućnosti dostupne u Teams u javnom pregledu, a očekuje se da će ovo ažuriranje biti opšte dostupno u septembru. U slučaju da ste je propustili, aplikacija Microsoft Teams za macOS takođe dobija podršku za Apple Silicon Mac računare.

Izvor: Petri

 

Facebook komentari: