ePlaneta

Microsoft Teams za prijatelje i porodicu nudi besplatne celodnevne video pozive

Microsoft 17. maja lansira ličnu verziju Microsoft Teamsa. Nakon preview-a usluge pre skoro godinu dana, Microsoft Teams je sada dostupan za besplatnu ličnu upotrebu među prijateljima i porodicom.

PCPress.rs Image

Microsoft Teams za ličnu upotrebu izlazi iz preview verzije

Sama usluga je gotovo identična Microsoft Teamsu koji preduzeća koriste, a omogućiće korisnicima da na jednostavan način četuju, koriste video pozive i lako dele kalendare, lokacije i fajlove. Microsoft takođe nastavlja da nudi svima besplatne 24-časovne video pozive koje je uveo u preview verziji u novembru. U video pozivima koji mogu da traju 24 sata, moći ćete da se sastanete sa do 300 ljudi.

Microsoft će na kraju primeniti ograničenja od 60 minuta za grupne pozive do 100 ljudi nakon pandemije, ali će zadržati 24 sata za pozive 1: 1. Iako je preview u početku pokrenut na iOS-u i Android-u, Microsoft Teams za ličnu upotrebu sada radi na webu, mobilnim aplikacijama i aplikacijama za računare. Microsoft takođe omogućava Teams-ovim ličnim korisnicima da omoguće njegov režim Together – funkcija koja koristi AI za segmentiranje vašeg lica i ramena i smeštanje zajedno sa drugim ljudima u virtuelni prostor. Skype je ovu istu funkciju dobio još u decembru.

Pročitajte i:  WhatsApp snizio minimalni dozvoljeni uzrast za upotrebu aplikacije u Evropi na 13 godina

Kad smo kod Skype-a, Microsoft još uvek nije najavio planove za zamenu Skype-a Microsoft Teams-om. Microsoft je rekao da je prošle godine bio „potpuno posvećen Skype-u“ kada je lansirao preview ove lične verzije Microsoft Teams-a, ali porast Zooma tokom pandemije sigurno je naglasio Skypeovu nebitnost među potrošačima. Lična verzija Microsoft Teams-a deo je šireg napora Microsofta da ostane relevantan za potrošače. Microsoft ne želi da se takmiči sa iMessage-om, Facebook Messenger-om, WhatsApp-om ili drugim aplikacijama za chat, ali je jasno da je Zoom u vidokrugu kompanije nakon ogromnog porasta među potrošačima tokom pandemije.

Ako ste zainteresovani za isprobavanje Microsoft Teams-a za ličnu upotrebu, možete da preuzmete iOS, Android ili desktop aplikacije ili jednostavno pokrenete u Teams na webu.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,