BIZIT plus

Microsoft Teams – funkcija zelenog ekrana

Microsoft je dodao novu funkciju zelenog ekrana u Microsoft timove. Dizajniran je da poboljša postojeće virtuelne pozadine Teams-a povećanjem oštrine i definicije pozadine oko vašeg lica, glave, ušiju ili kose. Iako najbolje funkcioniše sa namenskim zelenim ekranom, ovu funkciju možete iskoristiti i sa jednobojnom zelenom bojom ili jasnim pozadinskim zidom koji je iza vas.

PCPress.rs Image

„Ekran ili pozadinski zid moraju biti ravni, bez mrlja ili drugih nepravilnosti“, kaže Jan Steberl, menadžer programa Microsoft Teams, u postu na blogu. „Korisnici moraju da primene efekat pozadine na sastancima timova da bi omogućili efekat zelenog ekrana i trebalo bi pažljivo da izaberu boju pozadine tako da se efekat pravilno primeni i da se postigne bolji kvalitet.“

Funkcija zelenog ekrana je sada dostupna za sve u javnom kanalu za pregled Microsoft Teams-a i prvo ćete morati da primenite efekat pozadine na sastanku Teams-a pre nego što ga omogućite. Zatim možete odabrati boju zida iza sebe ili zelenu ako imate namenski zeleni ekran.

Microsoft kaže da je ova funkcija podržana samo na Windows i macOS uređajima sa Intel čipovima. To isključuje sve laptopove sa AMD-ovim pogonom, kao i Mac računare sa M1 ili M2 čipovima. Funkcija zelenog ekrana će takođe onemogućiti bilo kakvo zamućenje pozadine i trenutno nije podržana u zajedničkom režimu.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot AI će uskoro moći da se pokreće lokalno

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: