Microsoft testira podršku za Android aplikacije na Xbox-u

Izgleda da Microsoft testira podršku za Android aplikacije za Xbox. To je zasnovano na listingu za Windows Subsystem for Android app u Windows 11 Microsoft Store-u.

PCPress.rs Image

Da li ste spremni za Xdroid?

U sistemskim zahtevima aplikacija je navedena kao dostupna za Windows i Xbox One. Microsoft nije potvrdio da podrška za Android aplikacije dolazi na Xbox, a ova aplikacija je trenutno dizajnirana samo za potrebe internog testiranja. Ne postoji garancija da će ikada biti objavljena u javnosti. Ipak, zabavno je nagađati da li bi Xbox mogao pokretati Android aplikacije. Možemo li konačno dobiti kućnu konzolu koja se može koristiti kao računar opšte namene?

Naravno, razumniji razlog ‌Microsoft bi možda želeo da doda Android podršku Xbox-u je da podržava ogromnu biblioteku Android igara putem platforme. Pitanje je da li su Xbox igrači zaista zainteresovani za igranje mobilnih igara na svojoj konzoli. Microsoft je još u junu najavio podršku za Android aplikacije kao jednu od ključnih karakteristika operativnog sistema Windows 11, mada je to pomereno sa datuma objavljivanja operativnog sistema 5. Oktobra ove godine, na 2022. godinu.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: Eurogamer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,