ePlaneta

Nova Microsoft Store App donosi live animated desktop

Windows 10 uključuje širok spektar postavki za promenu izgleda desktopa i aplikacija. Trenutno možete da se prebacujete između tamne ili svetle teme i da direktno iz postavki promenite color accent za meni „Start“ i taskbar. Takođe možete promeniti veličinu Start menija, Windows Search i omogućiti taskbar nalik na Windows 10X koristeći Registry hacks.

PCPress.rs Image

Alatka otvorenog koda pod nazivom „Lively Wallpaper“

Na Android telefonima je podešavanje animiranih pozadina vrlo jednostavan postupak jer je funkcija integrisana u sve Android app launchers. U operativnom sistemu Windows 10 Settings app ne dozvoljava vam da napravite desktop wallpapers od GIFova (animated media), videa ili web adresa.

Postupak nije tako jednostavan u operativnom sistemu Windows, ali je i dalje moguć ako želite da koristite aplikacije nezavisnih proizvođača. Postoji mnoštvo načina da omogućite live wallpapers ili animated wallpaper na Windows-u 10, a danas ćemo pobliže pogledati novu alatku otvorenog koda pod nazivom „Lively Wallpaper“, koja je dostupna za preuzimanje putem Microsoft Store-a.

Lively je alat otvorenog koda koji se hostuje na Github-u i omogućava vam da koristite animirane pozadine drugih proizvođača. Možete čak da koristite aplikaciju Lively Wallpaper da biste kreirali sopstvene animirane pozadine. Na primer, Lively Wallpaper vam omogućava uvoz pozadina iz vašeg lokalnog skladišta ili sa interneta, što znači da možete da koristite YouTube klip kao desktop background. Aplikacija pruža podršku za native rezolucije i podržane video datoteke uključuju WebM, M4V, MOV, AVI, M4V i WMV. Isto tako, moving desktop backgrounds može se izvršiti i sa web lokacija. To je moguće jer aplikacija koristi Chromium platformu otvorenog koda za učitavanje HTML datoteke, JavaScript, WebGL i druge web tehnologije koje podržava Google. Možete čak da koristite audio pozadine ili da kreirate svoje pozadine koje reaguju na sistemski zvuk.

Pročitajte i:  Microsoft izdaje novo upozorenje za 70% svih korisnika Windows-a

Korišćenje aplikacije je jednostavno. Nakon instalacije zatražiće od vas da dodate program u system tray i startup apps list. Kada završite, možete da pokrenete alatku Lively Wallpaper iz system traya. Aplikacija koristi Fluent UI i ukupno je 12 pozadina unapred učitanih, ali takođe možete dodati još pozadina. Možete prevući wallpaper or webpage sa desktopa u aplikaciju i postaviti je kao pozadinu. Pored toga, YouTube strimove možete postaviti i kao pozadine, a kvalitet se takođe može prilagoditi.

Lively Wallpaper koristi manje od 100 MB memorije u pozadini, a animacije se automatski pauziraju kada pokrećete aplikacije u prozoru preko celog ekrana. Dizajniran je za rad na uređajima sa malim resursima, ali najbolje rezultate ćete dobiti na jačem računaru.

Možete da preuzmete i instalirate Lively Wallpapers tako što ćete otići u Microsoft Store.

Izvor: Windowslatest

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,