Microsoft ukida Windows Mixed Reality 

Gotovo je za Windows Mixed Reality. U ažuriranju liste zastarelih Windows funkcija, Microsoft je dodao Windows Mixed Reality, zajedno sa pratećom aplikacijom Mixed Reality Portal i Windows Mixed Reality za Steam VR. 

PCPress.rs Image

Kompanija kaže da je Windows Mixed Reality „zastareo i da će biti uklonjen u budućem izdanju Vindovs-a“. Microsoft je prvi put predstavio Windows Mixed Reality 2017. godine kao deo svoje ponude da se takmiči sa rivalima virtuelne realnosti kao što su HTC i Oculus (sada u vlasništvu Meta). 

Windows Mixed Reality je služio kao portal za igre, aplikacije i druga iskustva u VR prostoru. Pored Microsoft HoloLens-a, druge kompanije, uključujući Acer, Dell, Lenovo, Asus, HP i Samsung, napravile su slušalice mešovite stvarnosti kompatibilne sa Microsoftovom platformom. Međutim, ne izgleda da HoloLens 2 fokusiran na preduzeća za sada ide nikuda, pošto je Microsoft ranije ove godine dodao besplatnu nadogradnju na Windows 11 i nekoliko drugih poboljšanja za slušalice od 3.500 dolara. 

Microsoft je postepeno smanjivao svoju VR diviziju. Šef HoloLens-a Alex Kipman napustio je prošle godine zbog optužbi za seksualno nedolično ponašanje, a kompanija je kasnije otpustila 10.000 radnih mesta, od kojih su mnogi uticali na radnike koji stoje iza Microsoft projekata mešovite realnosti, uključujući sada ukinutu aplikaciju AltspaceVR. 

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Uprkos tome, Microsoft nastavlja da se fokusira na druge aplikacije VR, kao što je njegova Microsoft Mesh aplikacija koja će uskoro omogućiti saradnicima da se sastaju u virtuelnom prostoru bez slušalica. Takođe je počeo da dozvoljava korisnicima Quest-a da pristupe Office aplikacijama i njegovoj Xbox Cloud Gaming platformi kroz partnerstvo sa Meta. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,