Microsoft Word za Windows dobija funkciju za predviđanje reči

Mart bi mogao da donese neke zanimljive promene u Microsoft Word za Windows, a na prvom mestu je opcija za predviđanje onoga što se piše.

PCPress.rs Image

U pitanju je funkcija koja automatski predlaže reči na osnovu onoga što je korisnik počeo da kuca, a pojaviće se pod imenom ‘Text Prediction’. U septembru 2020. funkcija je predstavljena učesnicima Office Insiders programa, a funkcioniše isto kao slične opcije u okviru Gmaila, te drugih servisa u čijem je središtu tekst. Ukoliko se tokom kucanja pojavi reč koja korisniku odgovara dovoljno je da pritisne Tab taster, te da se ponuđeni pojam pojavi u tekstu. Iz Microsofta se nadaju da će ova mogućnost korisnicima pružiti priliku da brže kucaju i da prave manje pravopisnih i gramatičkih grešaka.

PCPress.rs Image

Tokom vremena će opcija postajati sve bolja i bolja zahvaljujući modelu mašinskog učenja, a zbog toga što će sistem pamtiti ono što se prethodno kucalo. Ističe se da se podaci koji se prikupljaju za obuku modela mašinskog učenja neće deliti izvan programa, pa korisnici mogu da budu mirni kada je zaštita privatnosti u pitanju.

Pročitajte i:  Copilot se uvodi na više uređaja sa Windows 10 i 11 operativnim sistemom 

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,