BIZIT 2022

Mikrofon koji vam dozvoljava da razgovarate, a da vas najbliža okolina ne čuje

Koliko daleko biste otišli ​​da vičete na internet, a da ne uznemiravate one oko sebe?

PCPress.rs Image

Mutalk može smanjiti jačinu govora u prostoriji za oko 30 decibela

Ako ste odgovorili, „koliko je potrebno“, onda vas pokriva kompanija pod nazivom Shiftall. Konkretno, pokriće vam usta mikrofonom. Najavljeni mikrofon kompanije Mutalk, ide preko vaših usta kako bi vaš govor na mreži bio tih. Takođe izgleda kao distopijska naučno fantastična noćna mora. Shiftall, podružnica Panasonic-a, predstavlja Mutalk kao dodatak za igre i VR spreman za metaverzum, ali to je zapravo samo fensi bežični mikrofon. Šasija se pričvršćuje na lice korisnika pomoću traka koje izgledaju kao da ne bi trebalo da ometaju VR headset ili slušalice. Unutra je mikrofon koji hvata vaš glas, koji se preko Bluetooth-a prenosi na telefon, računar ili slušalice.

Mutalk je dizajniran da otkrije kada ga nosite, omogućavajući mu da automatski počne da emituje preko Bluetooth-a. Za osobu na drugom kraju četa, zvučaćete normalno – možda čak i bolje nego obično, s obzirom na zvučnu izolaciju Mutalka. Bilo kome u prostoriji sa vama, vaš razgovor bi trebalo da bude teško ili nemoguće čuti. Shiftall kaže da Mutalk može smanjiti jačinu govora u prostoriji za oko 30 decibela, osiguravajući da nećete uznemiravati one oko sebe. Ovaj dodatak za igre, koliko god čudno izgledao, nije bez presedana. Postoji sličan uređaj koji se zove stenomaska, koji ima mikrofon unutar zvučno izolovanog kućišta.

Sudski izveštači ih ponekad koriste za transkripciju u realnom vremenu u sudnici kako ne bi ometali postupak. Ovi uređaji se obično drže rukom, ali neki imaju kaiševe koji ih čine više sličnim Mutalku. Shiftall je prvi put najavljivao ovaj proizvod na CES-u početkom 2022. godine, ali japanska prodavnica kompanije trenutno prihvata rezervacije za kupovinu.

Izvor: Extremetech

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.