BIZIT 2022

Mobilni telefon i gvozdena vrata otvara

Kako vam se čini ideja da vrata otključavate mobilnim telefonom? Brzina prožima sve nivoe našeg života. Od jutarnje kafe do isključivanja noćne lampe toliko toga se desi. Mnoštvo informacija prođe kroz glavu, gomila zadataka se obavi (i još toliko nas čeka sutra). Bez dobre organizacije možemo samo da očekujemo glavobolju koja se povećava srazmerno odgovornosti koju imamo i broju ljudi koje treba da organizujemo

PCPress.rs Image

Kompanije koje imaju poslovne prostorije na više različitih lokacija, fabrički i poslovni kompleksi ili poslovne zgrade s velikim brojem kancelarija imaju i veći broj zaposlenih. Organizacija i kontrola pristupa na ovakvim mestima može biti veliki izazov. Nekim prostorijama mogu da pristupaju samo određeni zaposleni, dok ostalim prostorijama treba da pristupaju svi. Ko je, kada i u koju prostoriju mogao da uđe – sve to treba pratiti i uskladiti.

Kompanija CP Security je svoje poslovanje usmerila ka pouzdanim sigurnosnim rešenjima koja korisnicima nude visoku bezbednost, fleksibilnost i jednostavnost upravljanja. Zato je postala i zvanični zastupnik kompanije EVVA, svetskog lidera u sektoru bezbednosti, poznatog po inovativnim sigurnosnim sistemima. Jedno od rešenja koje je EVVA proizvela posebno privlači pažnju.

Pročitajte i:  Podignite zabavu na viši nivo uz Motorolu g32

Fleksibilnost i visoka sigurnost u digitalnom ključu

AirKey je sistem koji omogućava otvaranje određenih prostorija ili objekata pomoću mobilnog telefona ili RFID medija. Sistem je razvijen tako da vlasnik kompanije može da dodeli pravo pristupa određenoj osobi putem Web aplikacije na računaru. To omogućuje veliku fleksibilnost, jer se sve odvija preko visokozaštićene Internet veze. Vlasnik i zaposleni ne moraju fizički biti jedan pored drugog da bi se dodelio pristup. Takođe, vlasnik ne mora biti u kancelariji ili kompaniji, već pravo pristupa može odrediti s bilo kog mesta.

PCPress.rs Image

Kako AirKey funkcioniše?

Računar, Internet, AirKey cilindar (čitač) i mobilni telefon sa NFC ili bluetooth konekcijom – to je sve što je potrebno. Vlasnik, koji je ujedno i administrator, dodeljuje pravo pristupa zaposlenom preko besplatne AirKey Web aplikacije koju je zaposleni instalirao na svom mobilnom telefonu. Prislanjanjem mobilnog telefona na čitač, vrata se otvaraju. Informacija se prenosi putem obezbeđene Internet veze do vlasnika koji sad ima precizan uvid u to ko je, kada i gde imao pristup. Sve se odvija preko visokozaštićene https veze koja se koristi i za online bankarstvo. U slučaju gubljenja telefona, autorizacija pristupa se može odmah blokirati.

Pročitajte i:  200MP kamera, moćne specifikacije i jedinstvena boja: stižu tri nova Motorola telefona

PCPress.rs Image

Pored mobilnog telefona, za pristup prostorijama može se koristiti i RFID kartica ili privezak. Ovi mediji se jednostavno i po potrebi uključuju ili isključuju iz sistema. Sama instalacija sistema je jednostavna i prilagođena svim vrstama vrata. Nije potrebno bušenje i razvlačenje kablova, jer je digitalni cilindar modularan i postavlja se direktno, na vrata bilo kojih dimenzija i od bilo kog materijala.

Čitači, odnosno cilindri, dizajnirani su tako da mogu nesmetano da se koriste u unutrašnjim prostorijama, ali i spolja. Pored elektronske zaštite koju omogućuju, cilindri imaju i dodatnu mehaničku zaštitu od bušenja i lomljenja. Ovakva zaštita i karakteristike svojstveni su svim EVVA cilindrima, bilo da su deo elektronskog rešenja, bilo da su u pitanju mehanički cilindri.

PCPress.rs Image

Rešenje primenljivo za svakog

AirKey je primenu pronašao kako u poslovnim prostorijama, tako i privatnim objektima. Koriste ih i vlasnici apartmana i smeštaja kao praktično i sigurno rešenje koje im omogućava dodelu ključeva (pristupa) korisnicima na daljinu, bez bojazni od moguće zloupotrebe. Zbog svoje fleksibilnosti i visoke bezbednosti, ovi cilindri su pogodni za svaku delatnost koja zahteva preciznu i sigurnu kontrolu pristupa.

Pročitajte i:  Nova dimenzija mobilne fotografije: vivo X80 Pro stigao u Srbiju

AirKey cilindri su dostupni i na našem tržištu, gde je Cards Print Security ekskluzivni zastupnik austrijske kompanije EVVA za područje bivše Jugoslavije.

www.cpsecurity.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,