Modoolar: Snaga ODOO open source platforme

Kompanija Modoolar je prvi zlatni Odoo partner u regionu Jugoistočne Evrope. Izdvaja se na tržištu tradicijom dužom od 10 godina u implementaciji poslovnih rešenja baziranih na Odoo platformi. Odoo poslovna rešenja se koriste u više od 120 država sveta, a baza klijenata obuhvata SME kao i Enterprise segment.

PCPress.rs Image

ODOO Platforma je open source ERP sistem za upravljanje poslovnim procesima. Misija i ideja Odoo-a je da omogući jednostavna, intuitivna, integrisana i efikasna rešenja za kompleksne procese u kompanijama, sa fokusom na biznis rešenja, rast produktivnosti i izuzetno korisničko iskustvo.

Veliki izazov za kompaniju Modoolar bila je lokalizacija računovodstvene aplikacije za srpsko tržište, s obzirom na to da svaka država ima posebna računovodsvena pravila. Možemo da se pohvalimo činjenicom da smo radili na razvoju i prilagođa­vanju accounting aplikacije koju smo integrisali na Odoo Platformu i korisnicima Odoo-a u Srbiji omogu­ćili sveobuhvatno ERP rešenje. Uz sve prednosti koje Odoo platforma nudi u vidu fleksibilnosti i brojnih pos­lovnih procesa koje pokrivaju aplikacije platforme, korisnici u Srbiji sada imaju i lokalizovano rešenje za računovodstvo.

PCPress.rs Image
Aplikacije Odoo Platforme

Modoolar za klijente

Kako kompanija Modoolar pomaže klijentima?

 • Analizom poslovnih procesa i Odoo poslovnim savetovanjem
 • Uslugama prilagođavanja
 • Odoo platforme i uslugama infrastrukture
 • Uslugama korisničkih treninga, korisničke podrške i održavanja sistema

Pored razvoja posebnih funkcionalnosti i aplikacija u Odoo platformi koje odgovaraju potrebama vašeg biznisa, za sve kompanije koje žele brz start na Odoo platformi, dizajnirali smo Odoo Quickstart pakete kako bismo klijentima omogućil najefikasniju Odoo implementaciju. Unapredite Vaše poslovanje i krenite da koristite snagu Odoo platforme u par nedelja, a ne meseci!

Pročitajte i:  ERP 2024 (Besplatno izdanje)

Svaki Odoo Quickstart paket uključuje:

 • Osnovni korisnički trening za ciljanu grupu Odoo aplikacija
 • Osnovni trening za sistemsku administraciju
 • Početno podešavanje sistema sa našim ekspertima
 • Pomoć prilikom uvoza podataka (kupci, dobavljači, proizvodi, itd)

Razvijeni su:

 • Odoo Quickstart za servisne kompanije
 • Odoo Quickstart za trgovinske kompanije
 • Odoo Quickstart za proizvodne kompanije
 • Odoo Quickstart za Finansije

Odoo za Srbiju

O4S® – Modoolar lokalizacija za Odoo platformu pruža sveobuhvatno i prilagodljivo rešenje za efikasno upravljanje knjigovodstvenim i poslovnim procesima. Sa lokalizovanim modulima usklađenim sa zakonodavstvom Republike Srbije, naša aplikacija omogućava korisnicima da se fokusiraju na poslovanje umesto na administraciju.

Od naprednih funckionalnosti sistema izdvajamo:

 • Lokalizovani moduli za Srbiju – kontni plan RS, porezi, fiskalne pozicije
 • Integracija sa Sistemom za elektronske fakture (SEF)
 • Lokalni izveštaji poput PDV obračuna, PPPDV, Bilansa stanja i Bilansa uspeha
 • Dnevno ažuriranje srednjeg kursa NBS i konverzija valuta
 • Napredni sistem odobravanja
 • Upravljanje elektronskim dokumentima (eDelovodik)

Veliki izazov za kompaniju Modoolar bila je lokalizacija računovodstvene aplikacije za srpsko tržište, s obzirom na to da svaka država ima svoja posebna računovodsvena pravila

Kontni plan

Naš kontni plan je veoma prilagodljiv regulatornim standardima, omogućavajući sveobuhvatan pregled svih vaših poslovnih transakcija. Štaviše, Odoo platforma vam nudi fleksibilnost da kreirate sopstvene analitičke naloge i da definišete šablone za objavljivanje promena u vašem poslovanju. Ova funkcija pruža personalizovaniji pristup vašim računovodstvenim potrebama, omogućavajući vam da sa lakoćom i preciznošću pratite svoje finansije.

Porezi

Sistem lokalizacije nudi pogodno rešenje za preduzeća koja posluju u Srbiji, omogućavajući im da rade u skladu sa poreskim sistemom zemlje i kreiraju relevantne finansijske izveštaje. Koristeći O4S, možete pojednostaviti svoje računovodstvene procese i osigurati usklađenost sa lokalnim poreskim propisima.

PCPress.rs Image

Fiskalne pozicije

Podrazumevani porezi i računi su postavljeni na proizvode i kupce da bi se kreirale nove transakcije u hodu. Možda ćete morati da koristite različite poreze i da evidentirate transakcije na različitim računima, u skladu sa lokalizacijama i tipovima poslovanja vaših klijenata i dobavljača. Fiskalne pozicije vam omogućavaju da kreirate skupove pravila za automatsko prilagođavanje poreza i računa koji se koriste za transakciju.

Pročitajte i:  MELANY SOFTWARE inovira upravljanje preduzećem: Inovacija kroz integraciju

E-fakture

Recite zbogom tradicionalnim metodama fakturisanja na papiru. Naš softver za e-fakturisanje predstavlja moderno rešenje za slanje računa na jednostavan način. Naš softver garantuje da su vaše e-fakture uvek ažurne sa najnovijim zakonskim zahtevima. Pored toga, lako je slati e-fakture direktno na vladin portal Sistem za elektronske fakture (SEF) pomoću naše platforme. Eliminišite potrebu za papirnim ili PDF fakturama i nadogradite svoj proces fakturisanja već danas pomoću našeg efikasnog softvera za e-fakturisanje.

Kontni plan je veoma prilagodljiv regulatornim standardima, omogućavajući sveobuhvatan pregled svih poslovnih transakcija. Štaviše, Odoo platforma nudi fleksibilnost da kreirate sopstvene analitičke naloge i da definišete šablone za objavljivanje promena u vašem poslovanju

Izveštaji

Softver pruža podatke u realnom vremenu za kreiranje finansijskih izveštaja, dajući vam brz i lak način da nadgledate finansijsko zdravlje vaše kompanije. Možete da generišete bilanse stanja i bilanse uspeha za bilo koji izabrani vremenski period, sa više uporednih perioda.

Naš računovodstveni softver pojednostavljuje vaš rad tako što automatski obračunava cene i PDV u skladu sa zakonskim okvirom. Recite zbogom ručnom unosu podataka i čekanju kalkulacija. Naš softver takođe nudi kompletnu analitiku i revizijski trag, uključujući regulatorni izveštaj (PPPDV) do nivoa plaćenog naloga.

Pročitajte i:  Datalab: Kako AI transformiše korisničko iskustvo u PANTHEON ERP-u

Integracija sa NBS

Naš softver se neprimetno integriše sa Narodnom bankom Srbije, omogućavajući nam da svakodnevno preuzimamo srednje kurseve. Koristeći ovu integraciju, obezbeđujemo da naši klijenti uvek imaju najažurnije i tačne informacije prilikom obavljanja inostranih transakcija. Pored toga, naša napredna funkcija konverzije valuta nudi mogućnost postavljanja prodajne ponude u stranoj valuti (tj. EUR) i kreiranja fakture za kupca u domaćoj valuti, što se sve lako konvertuje korišćenjem srednjeg kursa NBS ili prilagođenog kursa po dogovoru sa svojim cenjenim kupcem.

PCPress.rs Image
Modoolar reference

Sistem za odobravanje

Bez obzira na to da li treba da odobravate kupovine, prodajne ponude, fakture kupaca ili račune dobavljača Konfigurabilna odobrenja čine to lakim i intuitivnim. Možete da vidite status svih vaših odobrenja u realnom vremenu i da primate obaveštenja kada stignu novi zahtevi.

eDelovodnik

Obično svako preduzeće ima potrebu da vodi evidenciju korespondencije, odnosno evidenciju svih dokumenata koji ulaze ili izlaze iz preduzeća, kao i da evidentira svoj matični broj i razvrstava dokumente po kategorijama. Sa našim rešenjem možete da pratite ove evidencije direktno u sistemu za upravljanje dokumentima, sve u potpunosti integrisano sa drugim aplikacijama, kao što je računovodstvo.

PCPress.rs Image
PCPress.rs Image

Korisna adresa: modoolar.com/r/o4s

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *