Modularni UPS sistemi koji vas neće izneveriti

Sve iz jedne ruke

Rittal je zaokružio svoji ponudu skalabilnih rešenja za sigurnost i neprekidnost kritičnih servisa u IT i industrijskim kompanijama: pored sistema rekova, hlađenja, zaštitnih soba, u ponudi su sada i vrhunski UPS uređaji i sistemi.

PCPress.rs ImageIskoristite fleksibilnost koju nudi modularni pristup

Zahvaljujući globalnom partnerstvu, Rittal se oslanja na vrhunska rešenja kompanije ABB, koja donose tehničku perfekciju bez kompromisa, pouzdanost bez premca i minimalne TCO (engl. Total Cost of Ownership).

Modularni UPS sistemi su bazirani na distribuiranoj arhitekturi, što znači da se sve kritične komponente nalaze u svakom pojedinačnom modulu, čime se eliminišu sve potencijalne slabe tačke i dobija visoka raspoloživost i pouzdanost. Decentralizovana paralelna arhitektura  – DPA, kako to naziva ABB, jedina nudi pravu modularnost i fleksibilnost, dodavanje i zamenu modula dok je UPS sistem u funkciji i bez prekida u napajanju.

UPS koji vas neće izneveriti: pouzdanost na više nivoa

DPA UPS uređaji ne ostavljaju nerešene probleme, jer su dizajnirani tako da obezbeđuju pouzdanost i raspoloživost i u najtežim okolnostima:

Redundansa n+1: svi DPA moduli su aktivni i ravnomerno dele opterećenje. Ukoliko dođe do ispada jednog modula, ostali moduli automatski preuzimaju opterećenje.

Pročitajte i:  Kako data centri održivo rastu i povećavaju efikasnost uz odgovarajući UPS

Kvalitet i pouzdanost opreme: svaka komponenta i DPA uređaj se u ABB‑u testiraju pod 100% opterećenjem.

Optimalna topologija: modularni DPA UPS uređaji rade na principu duple konverzije (ispravljanj i inverzija), koja pored čiste sinusoide na izlazu filtrira smetnje i fluktuacije ulaznog napona

Održavanje bez ikakvih zastoja i prekida: zamena i dodavanje modula je moguće funkciji, bez rizika i prekida u napajanju klitične opreme, pa su procedure za održavanje i popravku brze i jednostavne i ne predstavljaju pretnju za funkconisanje opreme.

PCPress.rs Image
Vesimpex d.o.o. Patrijarha Dimitrija 24, Beograd, www.vesimpex.rs

Standardizovano održavanje za sve UPS uređaje u kompaniji: svi DPA moduli su standardizovani, pa su za sve UPS sisteme u kompaniji jednostavnije održavanje i manji potreban broj rezervnih delova.

Optimalni ukupni troškovi: najniži TCO

Modularni DPA UPS sistemi su skalabilni, fleksibilni i imaju optimalne troškove održavanja,  što zajedno doprinosi visokoj isplativosti ovakvog rešenja.

PCPress.rs ImageOptimizovana investicija: Ukoliko se potrebe za snagom UPS‑a povećaju, zahvaljujući modularnosti, moduli snage se brzo i lako dodaju čime se povećava snaga UPS‑a bez kupovine kompletno novog uređaja.

Optimalna autonomija: Autonomija i snaga baterija se mogu potpuno prilagoditi trenutnim potrebama korisnika, i to menjati u bilo kom trenutku, bez potrebe za prevelikim inicijalnim investicijama.

Pročitajte i:  Kako fleksibilan i inovativan UPS unapređuje ciljeve održivosti modularnih data centara

Optimalna potrošnja prostora: DPA UPS ima neuporedivo bolje iskorišćenje prostora i mali footprint u odnosu na konkurenciju sa do 200 kW po reku u standardnim varijantama. Dodavanje novih modula ne zahteva dodatni prostor za njihov smeštaj.

Optimalno održavanje: brze i jednostavne procedure bez zastoja i smanjena količina razervnih delova smanjuju troškove održavanja.

Optimalna potrošnja: Ušteda u energiji. U pitanju su visoko efikasni UPS‑evi, sa minimalnim gubicima energije.

(Objavljeno u PC#246)

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,