BIZIT plus

Motorola predstavila prvi pristupačan telefon s olovkom

Početkom godine, Motorola je prodala 100 miliona moto g smartfona u celom svetu, a novi modeli ove serije sa sobom su doneli brojne inovacije i premijum iskustva. Ovo se takođe odnosi i na najnovijeg člana moto g porodice u Evropi – moto g pro – koji donosi brojne opcije namenjene običnim, ali i biznis korisnicima. Moto g pro je Motorolin prvi telefon koji dolazi sa sopstvenom stylus olovkom.

PCPress.rs Image

Pored stylus-a, moto g pro poseduje naprednu kameru, odličan displej, NFC, te bateriju velikog kapaciteta. Tu su i ugrađena stylus olovka, 48MP sistem sa tri kamere koji koristi Quad Pixel tehnologiju, kao i Android 10 operativni sistem koji integriše bezbednost u svaki sloj telefona kako bi on uvek bio zaštićen apdejtima.

Produktivnost na prvom mestu

Ugrađeni stylus pruža preciznu kontrolu pri korišćenju telefona. Sa stylus olovkom ste uvek spremni da editujete fotografije, zapisujete beleške, skicirate, kopirate i lepite tekst, pa čak i obeležavate screenshotove. Ako je potrebno da podelite grafikon iz izveštaja – iskoristite stylus kako biste kopirali specifičnu stvar koja vam treba i potom je prebacili u novi PowerPoint dokument, mejl ili dokument. Stylus je savršeno integrisan u dizajn telefona i njegov softver. Jednostavno ga izbacite i počnite da pišete u Moto Note aplikaciji, a nije čak ni potrebno da otključate vaš telefon kako biste ovo uradili.

Pročitajte i:  realme 12 Pro+: Quo vadis, realme?

PCPress.rs Image

Moto g pro takođe nudi AI sistem sa tri kamere. 48MP glavni senzor isporučuje oštrije i svetlije 12MP fotografije zahvaljujući QuadPixel tehnologiji i Night Vision modu. Zahvaljujući ultra-brzom laserskom fokusu, subjekat slike će se u treptaju oka staviti u fokus. Posebna action kamera dozvoljava da beležite ultra-široke video snimke u landscape modu kako biste u kadar stavili 4x više akcije – čak i kada telefon držite uspravno. Plus, uvek možete da računate na Macro Vision kameru koja će zabeležiti svaki detalj i približiti vas 5x bliže onome što slikate. 16MP prednja kamera će zabeležiti oštre i upečatljive fotografije, takođe uz pomoć QuadPixel tehnologije.

Moto g pro napaja velika 4000 mAh baterija koja je dizajnirana da pruži do dva dana korišćenja s jednim punjenjem. Teoretski, baterija nudi 143 sata strimovanja muzike, odnosno 19 sati gledanja omiljenih filmova i serija. Tu su ekskluzivne Moto Experiences tehnologije koje unapređuju funkcionalnosti telefona, a sada je tu i Moto Gametime, nova opcija koja blokira sve ono što može smetati i remetiti koncentraciju tokom igranja igara.

Pročitajte i:  Samsung predstavio Galaxy S24 seriju mobilnih telefona

PCPress.rs Image

Napredno korisničko iskustvo

Moto g pro dolazi sa Android 10 operativnim sistemom koji pruža konzistentno i kvalitetno iskustvo korišćenja koje vaše podatke u svakom trenuku čini bezbednim. Android One telefoni su među najbezbednijim, a sa moto g pro smartfonom, dobijaćete apdejte na vreme, mesečne bezbednosne nadogranje i Google Play Protect koji je već integrisan u uređaj.

Telefon se može podičiti dual stereo zvučnicima koje pogoni inteligentan Dolby audio, kao i Max Vision displejem dijagonale 6.4 inča. Koristi Qualcomm Snapdragon 665 procesor sa osam jezgara i 4GB RAM-a, donoseći veoma dobre performanse u kombinaciji sa 128GB prostora za skladištenje podataka, odnosno za omiljene aplikacije, muziku, filmove i fotografije. Moto g pro ima i ugrađen NFC kako biste brzo i lako plaćali račune i delli fajlove sa kolegama kada ste van kancelarije. Motorola je opremila telefon slojem koji odbija vodu, kako bi bio otporan na eventualna oštećenja s te strane.

PCPress.rs Image

Dostupnost i cena

Moto g pro u Srbiju stiže krajem juna sa preporučenom prodajnom cenom koja iznosi 36.990 dinara.

Facebook komentari: