ERP 2024

Mozilla donosi popularne funkcije privatnosti na svoj desktop i mobilni VPN

Mozilla uvodi dve nove funkcije privatnosti za svoju VPN uslugu, saopštila je kompanija 1. februara.

PCPress.rs Image

Multi-Account Containers i multi-hop VPN sada su dostupni na Mozilla VPN-u

Multi-Account Containers, popularna Firefox funkcija koja pomaže da vaše različite onlajn aktivnosti budu izolovane jedna od druge, sada je dostupna u Mozilla VPN aplikaciji za desktop računare. A Mozilla multi-hop VPN funkcija koja usmerava vašu VPN vezu preko dva različita servera, sada je dostupna na Android i iOS aplikacijama usluge.

Multi-Account Containers add-on dostupan je za Firefox pretraživač od 2017. godine, a sada ga je Mozilla učinila dostupnim kao dodatnu funkciju privatnosti za svoju VPN uslugu. Ova funkcija vam omogućava da lako odvojite lične, poslovne, bankarske i aktivnosti društvenih medija jedne od drugih. Sada možete da iskoristite tu funkciju kada koristite Mozilla VPN i zaštitite svoju privatnost usmeravanjem svake pojedinačne aktivnosti preko drugog izlaznog servera na različitim lokacijama.

Na primer, putujete na posao i koristite računar da proverite svoj poslovni email iz Pariza, Francuska, ali želite da proverite i svoje lične bankovne račune u Njujorku, navodi Mozilla u svom saopštenju –  to je mesto gde možete da razdvojite svoju radnu i ličnu aktivnost na mreži pomoću Multi-Account Containers plus dodatnu privatnost Mozilla VPN-a i biranje između preko 400 servera u 30 zemalja. Multi-hop funkcija Mozilla VPN-a postoji od septembra na desktopu, ali je sada dostupna i na Android-u i iOS-u. Važna karakteristika za kritične VPN korisnike, VPN sa više skokova usmerava vašu vezu preko dva odvojena VPN servera umesto samo jednog. Na taj način, vaša privatnost je u suštini dvostruko zaštićena jer ćete dobiti dodatni sloj enkripcije pokretanjem vaše veze preko dva VPN servera.

Pročitajte i:  Mozilla je napustila Onerep 

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,