BIZIT Seminar

Chromebook i gejming postaju stvarnost

Google-ove ambicije za Chromebook-ove koji su fokusirani na igre postele su stvarnost. Reference na nove gejming Chromebook-ove su sada primećene u test verzijama Chrome OS-a.

Chromebook i gejming postaju stvarnost

Chromebook dolazi sa popularnom RGB tastaturom

Google je pre dve godine otkrio da radi na Steam podršci za Chromebook, ali od tada nije bilo novih informacija. Glasine govore da bi HP i Lenovo mogli da testiraju Chromebook računare za igre. Nova zastavica je takođe otkrivena u Chrome OS-u koja omogućava podršku za RGB tastaturu, nešto što je popularno na Razer laptopovima. Iako bi zastavica mogla biti samo dodatna podrška za postojeće USB tastature, veruje se da se ova podrška za Chrome OS RGB dodaje posebno za neobjavljene Chromebook-ove. RGB tastature su ništa bez igara, a Steam će biti ključ ako novi gejming Chromebook-ovi postanu stvarnost.

U međuvremenu, Valve je najavio svoj Steam Deck, ručni uređaj za igre zasnovan na Linux-u koji počinje da se isporučuje krajem februara. Steam Deck bi mogao da doprinese tome da igranje na Linux-u bude daleko popularnije nego što je danas, velikim delom zahvaljujući Valve-ovoj tehnologiji Proton. On podržava dva najpopularnija sistema protiv prevara, Easy Anti-Cheat (EAC) i BattlEye. Programeri i dalje moraju da testiraju i potvrde da njihove igre funkcionišu sa Proton anti-cheat podrškom. Na taj način, Steam Deck i svi potencijalni gejming Chromebook-ovi bili bi otvoreni za popularne naslove kao što su Fortnite, Apex Legends, Destiny 2, Halo Infinite i PUBG.

Pročitajte i:  Epic i Match nastavljaju borbu protiv Google-a u novembru

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,