Musk: Teslino inženjersko sedište je u Kaliforniji

Musk je preselio korporativno sedište kompanije u Teksas 2021.godine.

PCPress.rs Image

Uprkos premeštanju svog korporativnog sedišta u Teksas, Tesla sada Kaliforniju smatra svojom globalnom bazom inženjeringa. Elon Musk je rekao da će inženjersko čvorište u Palo Altu biti „efektivno sedište Tesle“. Izvršni direktor je dodao da će fabrika kompanije u Fremontu, koju je kupila 2010. godine od zajedničkog preduzeća General Motors i Toyota, ove godine povećati proizvodnju na preko 600.000 vozila.

Tesla će koristiti bivšu zgradu Hewlett-Packard-a u Palo Altu kao svoje novo inženjersko sedište. „Ovo je poetski prelaz od kompanije koja je osnovala Silikonsku dolinu do Tesle“, rekao je Musk.

Musk nije zanemario kalifornijske propise i poreze kada je preselio Teslino službeno sedište u Teksas 2021. godine. On se tada žalio na „prekomernu regulativu, prekomerne sudske sporove, prekomerno oporezivanje“. Musk je tvitovao o zatvaranju u toku pandemije u Kaliforniji prethodne godine: „Iskreno, ovo kap koja je prelila čašu. Tesla će odmah preseliti svoje sedište i buduće programe u Teksas/Nevadu. Ako uopšte zadržimo proizvodnu aktivnost u Fremontu, to će zavisiti od toga kako će se ophoditi prema Tesli u budućnosti. Tesla je poslednji proizvođač automobila koji je ostao u Kaliforniji.”

Pročitajte i:  Ukradena Teslina tehnologija baterije prodata je na Youtube

Nakon vesti o podsticajima, Tesla prebacuje svoj fokus na proizvodnju baterija iz Nemačke u SAD. Musk se pojavio sa Gavin Newsom na jednom događaju, gde se guverner Kalifornije podsmevao ovom potezu: “Kalifornija, ima više električnih vozila nego bilo koja druga država. Kalifornija je pružila poreske bonuse Tesli na putu rasta ka električnoj supersili kakva je danas. Texas, ima minimalnu regulaciju i poreze“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

One thought on “Musk: Teslino inženjersko sedište je u Kaliforniji

  • 01. 03. 2023. at 10:46
    Permalink

    Vaše teme ne preuzima moj facebook lite ma androidu-google vodič za Srbiju.

Comments are closed.