Top50 Glas publike

N95: Nove maske kompanije Razer

Demonstracije na CES događajima uglavnom prognoziraju šta će biti popularno u bliskoj budućnosti kada je tehnologija u pitanju, a posle godine kao što je bila 2020. sve su manje zanimljivi moderni ekrani u surround sistemi, a sve više sprave koje pomažu u uslovima pandemije. To važi i za Razer Project Hazel, koji je predstavio koncept za N95 zaštitnu masku.

PCPress.rs Image

Maska može filtrirati najmanje 95% vazdušnih čestica

Iz kompanije kažu da ovaj potez nije ništa neobično, budući da su u 2020. ceo jedan pogon preorijentisali na proizvodnju jednokratnih maski. Nakon toga je doneta odluka da se kreira napredna maska, koja podseća na nešto što dolazi iz opreme za gejmere. U pitanju je N95, maska koja pored zaštitnih ima i estetske elemente, poput ventilacioni otvora koji menjaju boje.

Mnogi su koncept opisali kao „preteran“ i „neozbiljan“ (budući da, između ostalog, ima i sistem za modulaciju i pojačavanje glasa, pa maska može da posluži i kao neka vrsta megafona), da bi se na kraju ipak složili da je maska korisna i kao zaštitno sredstvo, najpre zbog toga što omogućava i dezinfekciju ultraljubičastim zračenjem. Maska, za razliku od običnih, ne krije lice korisnika, budući da je velikim delom prozirna, a nudi i dodatna svetla za pojačavanje vidljivosti.

Pročitajte i:  Razer - zvučna traka koja prati glavu

Kreatori na kraju napominju da se radi o prototipu koji možda nikada neće ugledati svetlost dana, ali je ipak u pitanju i signal koji ukazuje na to da se sve više kompanija interesuje za zaštitne maske i druge elemente koji povećavaju sigurnost u vanredno doba.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,