ERP 2024

Najbogatiji kripto-novčanici: Transakcija od 166 miliona dolara

Kripto-lokacija koja je dobila status takozvanog „Bitkoin kita“, a zbog količine sredstava koja su se našla na jednom mestu, odgovorna je za pražnjenje jednog od najbogatijih digitalnih novčanika, budući da je sa te lokacije premešteno preko 166 miliona dolara u kriptovalutama.

PCPress.rs Image

Sa lokacije čiji vlasnik nije poznat premešteno je 15,022 Bitkoina, a količina je podeljena na tri nova novčanika. Naknada za transakciju iznosila je tek 91 cent, uprkos tome što se žongliralo astronomskim sumama. Iznos od 14,422 Bitkoina (više od 156 miliona dolara) preseljen je u jedan novčanik, a pretpostavlja se da su kriptovalute vlasništvo nekog većeg investitora, iako ni jedan od novih novčanika nije povezan sa nekom velikom kompanijom, menjačnicom ili institucijom.

PCPress.rs Image

Bitkoini bi mogli da budu i vlasništvo nekog od ranih investitora, koji je kriptovalute preselio iz bezbednosnih razloga, a ovo nije jedina velika transakcija, budući da je 27. jula detektovano petnaest velikih  transakcija u okviru kojih je preseljeno bar hiljadu Bitkoina.

Izvor: The Daily Hodl

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara