Najbolje Google Inbox opcije još uvek nisu stigle na Gmail

Kao što je već najavljeno Google je gašenje Inbox aplikacije zakazao za 2. april, te se Inbox korisnici usmeravaju ka Gmail platformi još od kada je gašenje prvi put najavljeno u septembru 2018. godine. Tranzicija je olakšana obećanjima da će Gmail naslediti Inbox opcije, a poput one za uvezivanje mejlova, koja se smatra najkorisnijom od svih opcija koje je Inbox sve do sada nudio korisnicima. Ni šest meseci kasnije, a samo nedelju dana pre Inbox eutanazije, opcija nije stigla na Gmail.

PCPress.rs Image

Tako je sve više onih koji Gmail nazivaju „manje pametnim mejl klijentom“, a naročito među populacijom korisnika koji su prinuđeni da napuste Inbox, te dodaju da ništa ne može da se meri sa Inbox opcijom za automatsko sortiranje mejlova. Tako povratak na ručno upravljanje mejlovima, te na nedinamične funkcije za sortiranje, zaista izgleda kao korak unazad. Iako Google tvrdi da Gmail nudi „slično“ iskustvo Inbox-ovom uvezivanju mejlova, sve što se nudi su filteri i odvojene mejl oblasti koje više odmažu nego što sređuju mejlove. Korisnici čak nisu u mogućnosti da kreiraju nove kategorije, već samo mogu da biraju između onih koje već postoje.

Pročitajte i:  AI i Gmail: Lakše pisanje i pretraživanje mejlova

PCPress.rs Image

Zajedno sa Inbox-om nestaće i mnoge korisne opcije, a iza njih će ostati samo prazna obećanja. Ukoliko uvezivanje mejlova u narednih nedelju dana ne bude stiglo na Gmail, vojske nezadovoljnih korisnika bi mogle da odmarširaju u smeru nekog drugog klijenta.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,