ePlaneta

Najćešće klonirani telefoni u 2017. – Galaxy S7 i iPhone 7 Plus

Samsung i Apple predstavljaju dva brenda čije je uređaje tokom 2017. godine kopiralo najviše kompanija širom sveta, a istraživanja ukazuju da je najčešće klonirani model Galaxy S7 Edge.

PCPress.rs Image

Podaci ukazuju da su Samsung pametni telefoni najviše kopirani tokom prošle godine, a sa 36,23% od ukupnog broja uređaja, a prati ga Apple sa 7,72%. Xiaomi je na trećem mestu, a OPPO i Huawei na četvrtom i petom, a sa 4,75%, 4,46%, i 3,40% udela. Kada su u pitanju pojedinačni modeli, vodi evropska verzija Samsung-ovog Galaxy S7 Edge sa 4,94%, dok kineska verzija istog modela ima udeo od 2,94 %. Standardni Galaxy S7 je na trećem mestu, sa 2,81%, a jedini iPhone koji je ušao u prvih deset kopiranih uređaja je iPhone 7 Plus, koji je peti po redu, sa 2,67%.

PCPress.rs Image

Većina kloniranih uređaja proizvedena je u Kini, a namenjeni su korisnicima koji žele funkcionalnosti luksuznih modela, ali po povoljnijim cenama. Naravno, hardver iz kopiranih modela ne može da se poredi sa komponentama originala, te imaju sporije CPU-ove i lošije kamere. Ipak, industrija kloniranih uređaja uspeva da opstane i uprkos lošijim performansama proizvoda, te se okreće novim uređajima, u želji da izađe u susret željama potrošača.

Pročitajte i:  Redmi Pad Pro: Doživite nezaboravno iskustvo zabave na grandioznom ekranu uz besprekorne performanse

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,