BIZIT plus

Najnoviji Google-ovi Chrome režimi browsera: šta su i kako funkcionišu?

Od 9. decembra, Google Chrome web browser za desktop računare će nuditi dva režima performansi koje korisnici mogu da izaberu – uštedu energije i uštedu memorije.

PCPress.rs Image

Dva nova režima rada u Chromu

Prema Google-u, ovi režimi će vam omogućiti da smanjite upotrebu memorije od strane Chrome-a do 30%, a takođe će produžiti vek trajanja baterije ako se desi da vaš uređaj ima malo energije.

ŠTA JE GOOGLE CHROME REŽIM UŠTEDE MEMORIJE?

Da li ste ikada task menadžer kada su vam operacije spore, samo da biste otkrili da Chrome browser koristi tonu procesorske snage i memorije? Novi režim uštede memorije je dizajniran da se bori protiv ovog problema. Oslobađa memoriju od tabova koje ne koristite (ali su otvoreni), a ovo bi trebalo da ponudi lakše iskustvo pregledanja. Memory Saver vam takođe omogućava da izaberete određene web lokacije kako biste ih izuzeli iz podešavanja kako bi mogli da funkcionišu na optimalnim nivoima performansi.

ŠTA JE GOOGLE CHROME REŽIM UŠTEDE ENERGIJE?

Režim uštede energije kaže da optimizuje vek baterije tako što osigurava da su vizuelni efekti (kao što je glatko pomeranje) i pozadinska aktivnost na web lokacijama koje imaju animacije ili video zapise ograničene. Ovo će biti korisno kada vaš uređaj ima oko 20% baterije, a vi niste u blizini punjača. Tehnološki gigant nije potvrdio koliko dugo će baterija biti produžena, ali pošto je ovo dizajnirano za hitne slučajeve, ideja je da se svaka pomoć računa.

Pročitajte i:  Google objavio da će nova verzija Chrome-a za Windows na Snapdragonu biti veoma brza

KADA ĆE OVI REŽIMI BITI DOSTUPNI?

Režimi za uštedu energije i uštedu memorije u Google Chrome-u su već počeli da se uvode i deo su najnovijeg ažuriranja Chrome-a za računare (m108). Može proći nekoliko nedelja da bude globalno dostupan. Da bi ručno omogućili ili onemogućili ova podešavanja, korisnici treba da odu do menija podešavanja sa tri tačke u Google Chrome-u i izaberu odgovarajuće opcije.

Izvor: Digit.in

Facebook komentari: