Najpopularniji streaming servisi dostupni na PS5 već od trenutka lansiranja

Ako planirate da PlayStation 5 koristite za još neke stvari osim za igranje, na primer za gledanje stream-ovanih filmova i serija, slušanje muzike i slične stvari, ne morate da brinete. Sony je potvrdio da će neke od najpopularnijih aplikacija za zabavu biti dostupne za ovu platformu od trenutka kada ona bude lansirana.

PCPress.rs Image

U blog post-u, Sony je objavio da će Apple TV Plus, Amazon Prime Video, Disney Plus, Hulu, Netflix, Peacock, Spotify, Twitch i YouTube biti dostupne 12 novembra, kada će se nova konzola naći u prodaji. Primetan je nedostatak HBO Max-a, koji se trenutno nalazi u sporu sa Amazon-om i Roku-om oko upotrebe HBO streaming aplikacije na njihovim platformama, kao i Sling-a, pay TV aplikacije. Interesantno je da će među dostupnim aplikacijama biti i Crunchyroll (anime streaming servis), koji se nalazi u vlasništvu iste kompanije kao i HBO.

PS5 media daljinski upravljač imaće izdvojene tastere za Disney Plus, Netflix, YouTube i Spotify. Daljinski će biti dostupan od istog dana kao i PS5 (12. novembra) i prodavaće se kao dodatna oprema, po ceni od oko 30 dolara.

Pročitajte i:  Netflix prestaje da objavljuje broj svojih korisnika

Izvor: The Verge

Facebook komentari: