Chrome OS možda dobija dark mode

Chrome OS možda konačno dobija mračni režim, ali zasad je primećen samo na njegovom eksperimentalnom Canary kanalu, izvestio je Android Central.

PCPress.rs Image

Dark mode još nije dostupan u stabilnim verzijama OS-a

Pre nego što počnete da se petljate sa Canaryem, samo imajte na umu: Canary je Google-ova “bleeding edge” Chrome OS path, koja svakodnevno dobija ažuriranja funkcija pre nego što su široko testirane. Može mu se pristupiti samo sa Chromebook-a koji su prebačeni u poseban režim za programere (ne sme se mešati sa kanalom za programere Chrome OS-a).

Google upozorava da Canary može biti „nestabilan“. Ali trenutno, da biste aktivirali tamni režim na Chromebook-u, morate da imate instaliran Canary kanal. Kada to učinite, Android Central kaže da samo otvorite Chrome i ukucate chrome://flags/#enable-force-dark and chrome://flags/#enable-webui-dark-mode u URL bar. Google je objavio verzije dark moda za Gmail, Google kalendar, Google Fit i svoju mobilnu aplikaciju tokom poslednjih nekoliko meseci. I iOS i Android su počeli da podržavaju dark mode na sistemskom nivou prošle godine.

Pročitajte i:  Zahvaljujući Microsoftu, Chrome će brže učitavati novi tab i stranice

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: