Najpretraživaniji pojmovi na Google pretraživaču u Srbiji tokom 2022. godine

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2022. godine.

PCPress.rs Image

Novak Đoković, situacija u Ukrajini i izbori su najviše zanimali građane u Srbiji

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji. Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

PCPress.rs Image

Konstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Pročitajte i:  Apple, Google i Meta prvi na udaru DMA zakona 

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe.  TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija „U klinču“, strane serije „Stranger Things“ i „Euphoria“, domaća ostvarenja „Azbuka našeg života“ i „Ubice mog oca“. Dugoočekivana serija „House of the Dragon“ bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i „Greh njene majke“, „Blok 27“, „Državni službenik“ i „Kolo sreće“.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Kataru. Kako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Pročitajte i:  Google je predstavio procesor za data centre i novi AI čip

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje „Zlatni dečko“, strani filmovi „Don’t look up“ i „Through my window“.

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

U produžetku možete pogledati kompletne liste najpretraživanijih pojmova, TV serija, sportista i sportistkinja, sportskih događaja, filmova, kao i sajmova i festivala u Srbiji tokom 2022. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

 1. Novak Đoković
 2. Ukrajina
 3. Izbori 2022
 4. Svetsko prvenstvo 2022
 5. Konstrakta
 6. Eurobasket 2022
 7. Matej Periš
 8. Toma Zdravković
 9. Ksenija Vučić
 10. Zadruga 5

PCPress.rs Image

Najpretraživanije TV serije

 1. U klinču
 2. Stranger Things
 3. Euphoria
 4. Azbuka našeg života
 5. Ubice mog oca
 6. House of the Dragon
 7. Greh njene majke
 8. Blok 27
 9. Državni službenik
 10. Kolo sreće

PCPress.rs Image

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje

 1. Novak Đoković
 2. Tijana Bošković
 3. Danil Medvedev
 4. Rafael Nadal
 5. Nemanja Gudelj
 6. Dušan Vlahović
 7. Ognjen Jaramaz
 8. Luka Dončić
 9. Duško Ivanović
 10. Karlos Alkaraz

PCPress.rs Image

Najpretraživaniji sportski događaji 2022

 1. Svetsko prvenstvo u fudbalu
 2. Eurobasket
 3. Srbija – Brazil
 4. Australian Open
 5. Liga nacija
 6. Roland Garros
 7. Wimbledon
 8. Srbija – Grčka košarka
 9. Zvezda – Partizan
 10. Zvezda – Makabi
Pročitajte i:  Google testira novi izgled donje trake za pretragu

PCPress.rs Image

Najpretraživaniji filmovi

 1. Zlatni dečko
 2. Don’t look up
 3. Through my window
 4. Purple Hearts
 5. Toma
 6. Bilo jednom u Srbiji
 7. Južni vetar: Ubrzanje
 8. Leto kada sam naučila da letim
 9. 365 days 2
 10. Spider man: No way home

PCPress.rs Image

 Najpretraživaniji festivali i sajmovi

 1. Beer Fest
 2. Sajam knjiga
 3. Exit
 4. Music week
 5. Sajam automobila
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,