Top50 Glas publike

Microsoft Teams: Ovo su najnovije funkcije koje je Microsoft dodao u poslednjih mesec dana

Microsoft je u novembru predstavio desetine novih funkcija za timove, kao i nadogradnju performansi.

PCPress.rs Image

Korisnici bi trebalo da dožive bržu promenu konteksta i jedinstvenu funkciju brze ankete jednim klikom

Ljubitelji anketa sada imaju funkciju trenutne ankete jednim klikom, koja omogućava učesnicima sastanka da brzo zaokruže mišljenja binarnim odgovorima kao što su da/ne, palac gore/dole, srce/slomljeno srce. To mogu da urade u hodu prezenteri, tako da mogu biti reaktivni, a ne unapred postavljeni. Microsoft se hvali da je Teams jedina aplikacija sa trenutnom binarnom anketom jednim klikom.

„Kod naših konkurenata, prezenteri moraju da odvoje vreme da unapred sastave nacrt ankete“, primećuje Microsoft u svom ažuriranju timova iz novembra 2022. Teams imaju oko 270 miliona aktivnih korisnika mesečno, prema Microsoft-u, koji dodaje nove funkcije brzinom većom od jedne dnevno. U julu je Microsoft izvestio da je dodao 450 mogućnosti Teams-u u protekloj godini.

Sada korisnici Teams-a takođe mogu automatski da pregledaju do 49 video snimaka na timskim sastancima u mreži 7×7. Ranije je automatski prikazivao samo devet video snimaka, što znači da su korisnici morali ručno da izaberu prikaz galerije da bi videli svih 49. Stvarni broj video snimaka koje korisnik vidi zavisiće od mogućnosti hardvera/uređaja, primećuje Microsoft.

U novembru je takođe došlo do nadogradnje Teams desktop klijenta nakon što je Microsoft nadogradio svoju aplikaciju zasnovanu na Electron-u. Prebacivanje između četova i prebacivanje između kanala postalo je znatno brže u poređenju sa poslednjom velikom nadogradnjom u junu 2020.

Prethodno, u oktobru, Microsoft je najavio Teams Premium dodatak za 10 USD po korisniku mesečno. Ovo će korisnicima ponuditi dodatne funkcije veštačke inteligencije kao što su vodiči za sastanke, brendiranje, inteligentni rezime, zadaci generisani veštačkom inteligencijom, personalizovani uvidi, inteligentna pretraga, prevodi uživo za titlove i dodatna bezbednost.

Teams na vebu u browserima Chrome i Edge ažurirani su u novembru da bi se poboljšali pozivi i sastanci uz poboljšano prethodno pridruživanje, dinamički prikaz i ažuriranu kontrolnu traku. Microsoft je takođe uveo transkripciju za pozive jedan na jedan i grupne pozive u aplikaciji Teams za Android.

Za hibridno radno mesto, Microsoft je ažurirao Teams Rooms na Windows-u da bi potisnuo video strimove in-room učesnika na front-of-room ekranu. Kada se korisnici pridruže postojećem sastanku u Teams sobama sa ličnim laptopom, video galerije i u Teams sobi i na laptopovima u sobi su optimizovane da prikazuju samo video strimove udaljenih učesnika, primećuje Microsoft. Da bi se suprotstavio neželjenim emailovima, Teams čet sada omogućava korisnicima da prihvate ili blokiraju pozivnicu za grupni čet od korisnika. A da bi se pobrinuo za organizacije koje rade u više vremenskih zona, Microsoft je dodao funkciju zakazanog slanja – slično odlaganju isporuke emaila u Outlook-u. Korisnici mogu da izaberu budući datum i vreme kada poruka treba da bude poslata.

Izvor: Zdnet

 

Facebook komentari:
eFakture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *