Najstrašniji podkasti: Priča o Archive 81

Za podkast se prvi put čulo sada već davne 2004. godine, a za rodonačelnike se smatraju Adam Curry i Dave Winer. Termin je upotrebljen u februaru te godine, u članku Zvučna revolucija na portalu The Guardian – kao kovanica sklopljena od naziva uređaja iPod i termina broadcasting (emitovanje). Od tada služi za sve i svašta, pa i za horor.

PCPress.rs Image

Archive 81 je horor priča s pronađenim snimcima u samom središtu. Takvi sadržaji su popularni, a ovaj počinje snimkom koji je napravio Dan Powell, a na osnovu intervjua koji su snimljeni decenijama pre toga. Nisu to obični intervjui, već čudni razgovori koje Powell pokušava da rastumači. Kad nestane, priču preuzima njegov prijatelj Mark koji kreće u potragu. Horor podkasti su prepuni nestalih osoba.

Podkast pre svega karakterišu jak autorski pečat i sposobnost da zabavi i informiše. Važna je i jaka emotivna veza sa slušaocima jer stvara poverenje, baš kao što su nekad radili oni koji su pričali priče okupljenima oko vatre. Glas je tu najvažniji, a bilo bi zanimljivo da se uskoro pojavi i neki domaći horor podkast.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Stigli smo do 5.000 pretplatnika na YouTube-u!
Računari i Galaksija
Tagovi: ,