ERP 2024

ARM izlazi na berzu u Sjedinjenim Državama

Kompanija se nada da će prikupiti čak 10 milijardi dolara.

PCPress.rs Image

Skoro svaka tehnološka kompanija zavisi od ARM dizajna

ARM se registrovao za inicijalnu javnu ponudu na američkoj berzi. U saopštenju, proizvođač čipova navodi da je nedavno podneo poverljiv nacrt obrasca F-1 Komisiji za hartije od vrednosti. Prema izveštajima, ARM se nada da će prikupiti između 8 i 10 milijardi dolara kada održi inicijalnu javnu ponudu kasnije ove godine. Kompanija je tokom vikenda navela da tek treba da odredi veličinu i raspon cena predloženog IPO-a.

ARM čija je matična kompanija SoftBank traži javnu ponudu otkako je NVIDIA-ina ponuda od 40 milijardi dolara za kupovinu proizvođača čipova propala početkom prošle godine. Kupovina je propala zbog regulatornog otpora američke Federalne trgovinske komisije i drugih antimonopolskih nadzornih organa. U martu, SoftBank je saopštila da će predstaviti ARM na američkom tržištu akcija nakon što je odbila vladu Ujedinjenog Kraljevstva i izlaz na berzu u Londonu.

ARM dizajnira komponente procesora koje se koriste u skoro svakom mobilnom uređaju, uključujući modele kompanije Apple i Samsung. Njegov model licenciranja znači da skoro svaka tehnološka kompanija zavisi od ARM dizajna. Prema nedavnim izveštajima, kompanija je nedavno započela rad na prototipu čipa. Novi čip je „napredniji“ od bilo kojeg poluprovodnika proizvedenog u prošlosti.

Pročitajte i:  SAD i Velika Britanija optužuju Kinu za sajber špijunažu koja je pogodila milione ljudi 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,