BIZIT plus

Najtanji monitor na svetu

Beograd, 22. februar, 2011. godine – Kompanija LG Electronics predstavila je srpskom tržištu novu kategoriju monitora sa pozadinskim LED osvetljenjem, pod nazivom SUPER LED, kojoj između ostalih pripadaju i E90, najtanji monitor na svetu i E60 serija koja je već postala poznata na lokalnom tržištu. Monitori iz serije E81, IPS1 i IPS6 biće dostupni u Srbiji tokom godine.

Monitori su postali sastavni deo života, bilo da se koriste kao deo desktop računara ili dodatak laptop-u. Prosečan korisnik provodi sve više vremena ispred monitora obavljajući svoje poslovne aktivnosti ili relaksirajući se uz zabavne sadržaje. Kompanija LG je odlučila da svoje nove monitore, koje karakteriše vrhunski dizajn i funkcionalnost, prilagodi potrebama korisnika kako bi se oni na najbolji način uklopili u svakodnevni život korisnika. LG monitori su dizajnirani tako da pomognu korisnicima u obavljanju poslovnih aktivnosti, omoguće viši nivo uživanja u zabavnim sadržajima, ali i da budu atraktivan element moderno opremljenih kancelarija i kućnih ambijenata.

SUPER LED kategorija

SUPER LED nije samo ime za LG monitore sa LED pozadinskim osvetljenjem, već ovu kategoriju monitora, uz sve prednosti LED i CCFL ekrana, izdvaja zaista besprekorni kvalitet slike, izvanredan dizajn i izuzetno živopisne boje. Proizvodi za oznakom SUPER LED pružaju superiorne performanse u svim kategorijama, uključujući super slim dizajn (E90 i E60 monitori), široki ugao gledanja (IPS6 i IPS1), vrhunski kvalitet slike (E81) i maksimalnu uštedu energije (E41).

E90 series

Konektori ovog ultra slim LG E90 monitora su skriveni u postolje monitora, što omogućava korišćenje EZ cabling tehnologije. Značajna prednost E90 monitora je i ekonomičnost, jer koriste 35 odsto manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD monitorima.

clip_image002Sa debljinom od samo 7,2 mm, LG E90 je trenutno jedan od najtanjih i najlakših SUPER LED monitora na svetu. Ovaj super tanki monitor ima pozadinsko LED osvetljenje, mega kontrast i osvežavanje slike svake 2 ms. E90 prikazuje sliku koja je oštra i realistična, sa savršenom reprodukcijom boja, tako da omogućava prikazivanje Blu-ray filmova visoke definicije koje može zadovoljiti i najviše zahteve u oblasti kućne zabave.

Pročitajte i:  Kompanija LG strateški investira u robotiku

Osnovu tehnologije LED pozadinskog osvetljenja čini nekoliko hiljada LED dioda koje osvetljavaju ekran sa zadnje strane. Osvetljenost svakog LED ekrana varira u zavisnosti od sadržaja koji se prikazuje tako da se izuzetno visokim kontrastom može postići potpunije osvetljena slika u još prirodnijem izdanju. Zbog segmentirane kontrole pozadinskog osvetljenja, LED diode se gase kada se prikazuje sadržaj crne boje, čineći crne tonove još dubljim, dok su prelazi različitih tonova još blaži. Zahvaljujući vremenskom odzivu od 2 ms, prikazi izgledaju prirodno i realno, a slike koje se menjaju velikom brzinom ne stvaraju zamagljenja, što čini ovaj monitor idealnim izborom za gledanje akcionih filmova ili sportskih dešavanja. Najnoviji monitor kompanije LG isporučuje se sa ImageBooster[1] softverom koji omogućava da se gledanje čak i mutnih video zapisa niske rezolucije, poput onih koji se strimuju sa YouTube-a, pretvori u prijatno iskustvo.

Uređaj ima tanko kućište, srebrno titanijumsko postolje i sofisticirane ivice što zajedno čini dizajn ovog monitora vrlo posebnim. Napajanje, kao i ulazni konektori skriveni su u postolje, što takođe doprinoseći ultra slim dizajnu LG E90 monitora. Ove karakteristike omogućavaju korišćenje EZ cabling tehnologije koja je u njima implementirana.

Značajna prednost monitora E90 serije je i ekonomičnost, jer koriste 35 odsto manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD monitorima. Osim toga, kompanija LG je smanjila nivo štetneih materija (npr. halogena i žive) u ovim proizvodima u cilju zaštite životne sredine i promocije principa održivog razvoja. Najnoviji LG E90 monitor dobitnik je priznanja za inovativnost na ovogodišnjem CES-u kategoriji računarske opreme.

clip_image004E60 serija

LG E60 serija monitora takođe je razvijena u skladu sa principom: jednostavan dizajn u kombinaciji sa vrhunskim performansama, kao što su unapređeni kvalitet slike, 16:9 odnos i Full HD 1080p rezolucija.

Sa samo 12,9 mm debljine, monitori E60 serije su sa pravom uključeni u Super LED kategoriju. Full HD (1920k1080p) monitori serije E60 imaju moćan i unapređen kvalitet slike zahvaljujući LED tehnologiji I nekoliko funkcija za zabavu. E2360V iz ove linije proizvoda takođe karakteriše superiorno jasna i oštra slika. Uređaj ima vreme odziva od 5 ms, mega kontrast 5.000.000 : 1 i napredne opcije za povezivanje (H0DMI, DVI-D, D-SUB). Mega kontrast omogućava monitoru da prikaže značajno dublje tamne i jasnije svetle tonove. Osim bogatstva funkcija koje monitori serije E60 nude, oni takođe garantuju duži vek trajanja u odnosu na konvencionalne CCFL LED monitore, zadovoljavajući dugoročna očekivanja koje klijenti danas imaju od monitora.

Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup

Plavo signalno svetlo, transparentno i prilagodljivo postolje, tanko kućište i precizan dizajn čine da ovaj monitor E60 serije i debljine 12,9 mm izgleda savršeno.

Proizvodi u ovoj kategoriji su dizajnirani su u skladu sa principima zaštite životne sredne. Oni doprinose smanjenju ukupne emisije ugljen dioksida zahvaljujući značajnoj uštedu energije i smanjenom nivo štetnih materija (halogena i žive) koje se koriste za njihovu proizvodnju.

E60 monitori proizvode se u rasponu od 18,5 do 23 inča.

E81 serija

clip_image006LG E81 monitori u okviru SUPER LED kategorije nude jedinstvenu SUPER+ tehnologiju rezolucije. Uređaji kombinuju energetski efikasan rad sa vrhunskim modernim dizajnom.

SUPER+ tehnologija omogućava prikazivanje video sadržaja niže rezolucije u približno HD kvalitetu. Sa druge strane, ovi monitori prikazuju HD sadržaje zadivljujuće oštrine i izuzetno realnih boja zahvaljujući vremenu odziva od 2 ms. Image booster tehnologija omogućava korisnicima da se zauvek oproste od nedovoljno oštre i zamućene slike. Mega kontrast omogućava prikazivanje još dubljih tamnih boja i jasnih svetlih tonova.

E81 se može pohvaliti debljinom od samo 11,9 mm zahvaljujući SUPER LED tehnologiji kompanije LG i konektorima skrivenim u postolju (EZ cabling).

Titanijumsko postolje i hromirani vrat značajno doprinose ukupnom utisku koji ovaj proizvod vrhunskog sofisticiranog dizajna ostavlja.

LG monitori značajno doprinose očuvanju životne sredine zahvaljujući energetski efikasnom radu i materijalima koji se koriste za njihovu proizvodnju. Kompanija LG je izuzetno ponosna na podatak da LG E81 omogućava smanjenje potrošnje energije za 25 odsto u poređenju sa konvencionalnim LED monitorima.

E81 biće dostupan u Srbiji u prvoj polovini ove godine.

clip_image008IPS1 and IPS 6 series

Kompanija LG, kao potvđeni lider i inovator u oblasti razvoja IPS ekrana predstavila je svoje nove LED IPS monitore IPS1 i IPS6 serije, koji kombinuju IPS i LED pozadinsko osvetljenje koje omogućava do sada najširi ugao gledanja i vrhunski kvalitet slike.

Pročitajte i:  Kia integriše WebOS kompanije LG Electronics

Karakteristika koja se najčešće izdvaja kada su u pitanju monitori sa IPS ekranima je manji zamor očiju pri radu. Odgovarajući zahtevima tržišta premijum ekrana, novi LG IPS LED monitori koriste IPS panel umesto TN panela. U kategoriji vrhunskih IPS panela, IPS1 i IPS6 monitori obezbeđuju stabilnu boju i visoku ujednačenost osvetljenja iz bilo kog ugla gledanja, što ih čini idealnim za montiranje video materijala i grafiki dizajn, kao i gledanje filmova ili igranje igrica. IPS6 serije su dodatno smanjile ionako niske GtoG razlike vremenskog odziva, što znači da će gledaoci osećati manje zamora očiju, čak i posle dužeg vremena kontinuiranog rada ispred monitora.

Posebno dizajniran za kancelarije, IPS1 serija ima ergonomski dizajn koji ga čini idealnim za korišćenje na poslu. Njegovo potpuno podesivo postolje od 110 mm omogućava korisnicima da prilagode poziciju monitora na način koji njima najviše odgovara. IPS1 monitori se takođe mogu pohvaliti i ugrađenim zvučnicima.

clip_image010

Sa dubinom od samo 19,5 mm na ekranima od 20 do 23 inča monitori IPS6 serije su znatno tanji u odnosu na konvencionalne LCD monitore. Prekrasno providno postolje u obliku čaše za vino u karakterističnim bojama naglašava izuzetnost naprednog dizajna. Uređaj karaktrišu stabilne boje, oštra slika i visoka ujednačenost osvetljenja, što ga čini idealnim za gledanje filmova ili igranje igrica.

U prednosti novog monitora spada i njegova superiorna energetska efikasnost zahvaljujući kojoj je smanjen utrošak energije i do 27 odsto u poređenju sa drugim modelima. Kao znak priznanja njihovoj ekološkoj osvešćenosti, IPS6 monitori imaju EnergyStar sertifikat. LG IPS LED monitori imaju garanciju da su u potpunosti oslobođeni štetnih materija kao što su halogen i živa.

LG IPS1 i IPS6 biće dostupni na srpskom tržištu u prvoj polovini ove godine.


[1] * ImageBooster softver mora biti instaliran sa CD-a koji je uključen u paket sa monitorom.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , , ,