Ikotek

Napravili ste perfektan selfi, ali želite da ga imate i na papiru?

Odštampajte selfije direktno sa smartfona preko WiFi veze ili sa SD kartice foto‑aparata na štampaču Canon SELPHY CP910.

Canon Selphy

Napravili ste perfektan selfi, ali želite da ga imate i na papiru? Tu na scenu stupa Canon SELPHY CP910, ultraprenosivi štampač koji podržava nekoliko formata. Najzanimljiviji je maksimalni od 10×15 centimetara, budući da ćete koristiti pravi foto‑papir koji stiže u pakovanju. Za manje od deklarisanih 47 sekundi u rukama ćete imati svoj savršen selfi, ili još brže ako izaberete neki manji format. Druga velika pogodnost ovog malenog štampača jeste prenosivost. Kao što selfi može nastati u svakom trenutku, tako može i fotografija.

canon_selphy_cp910_im_test_1

Osnovni izvor napajanja je strujni kabl, ali za rad u prirodi opciono dolazi baterija koja daje autonomiju od 36 fotografija. Dovoljno je samo da na smartfon instalirate Canon aplikaciju, da ga preko lične WiFi mreže povežete sa foto‑aparatom, odaberete fotografiju i pritisnete Print.

Na isti način funkcioniše i štampanje sa SD kartice ili USB priključka, a štampač možete povezati i s računarom preko kabla. Za razliku od velikih printera, kod Canon SELPHY CP910 vidite šta radite. Kad štampač povuče papir iz spremišta, prevlači ga nekoliko puta napred‑nazad dok u slojevima dodaje prvo žutu, pa crvenu, zatim plavu boju i na kraju zaštitni sloj koji daje prepoznatljiv sjaj fotografijama. Taj efekat se može i matirati, a na raspolaganju vam je još nekoliko modova, kao što su štampanje s marginama ili bez njih, odnosno popravka crvenih očiju. Ovo sve vidite zahvaljujući kolor ekranu dijagonale 2,7 inča čija rezolucija nije baš spektakularna, ali je dovoljna da završi posao.

Pročitajte i:  Google fotografijama sada se može bezbedno pristupiti sa više uređaja

Canon SELPHY CP910 je odlično rešenje za štampanje fotografija u svakom trenutku i na svakom mestu, što omogućavaju i razni modovi povezivanja. Ako bi se nešto i moglo zameriti, išlo bi na račun opcione baterije koja bi mogla postati standardna oprema, a lepo bi bilo i da autonomija bude duža.

Canon SELPHY CP910
Format štampanja Do 15×10 cm
Brzina štampe (10×15) 47 s/strana
Maksimalna rezolucija 300×300 dpi
Boje 3 boje mastila + zaštitni premaz
Povezivanje WiFi, USB, microUSB, SD kartica
Podržani OS Windows XP ili noviji, Mac OS
Dimenzije i masa 178×127×60,5 mm; 810 g
Cena 12.990 RSD
Kontakt gigatronshop.com,
comtradeshop.com,
tehnomanija.rs, winwin.rs

Radovan Bibić

(Objavljeno u Časopisu PC#222)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,