Napravite akvarijum u svom pretraživaču

Kao iskusni akvarističar i neko ko uživa u tom svetu, željno sam hteo da probam igru koja ima veze sa akvarijumima. Upoznavanje sa igrom i konceptom na prvi pogled delovalo je čudno. Sve je u pikselima, retro fazonu i na prvi pogled amaterski urađeno. Međutim, da li je baš sve tako, kako izgleda?

akvarijumska igra u browseru

Akvarijum u browseru

Ljudski život se očigledno mnogo promenio početkom 2020. godine. Svi smo bili primorani da vreme provodimo u svojim stanovima i kućama, a kretanje nam je bilo ograničeno. Na neki način, svi su bili usmereni na gledanje filmova, serija, provođenje vremena uz multimedijalne sadržaje. Orb.farm je igra koja se igra u browseru, nema nivoe, nema kampanju, nema multiplayer, niti bilo šta što svaka moderna igra ima. Jednostavno, ona predstavlja akvarijum u pretraživaču. Akvarijum koji sami kreirate.

Prvi utisak kada uđete na sajt Orb.farm jeste da je sve ružno, nepregledno i nije u skladu sa današnjim standardima. Budite strpljivi. Sa desne strane nalazi se bar gde možete da odaberete staklo ili pesak, zatim kamen, drvo, biljke, bakterije, račiće, travu ili vodu. To su elementi koje postavljate u okviru akvarijuma gde želite, jednostavno klikom. Igra je intuitivna i lako ćete naučiti kako se igra. Kada praktično nacrtate šta želite u akvarijumu, život počinje da funkcioniše ubacivanjem ribica. Na raspolaganju su vam obične i zlatne ribice. Cilj igre je održavati balans između CO2 i O2 u akvarijumu, kako bi živi svet u njemu mogao da funkcioniše. Sve dok postoji optimalan balans, sve će biti lepo i funkcionalno.

Smisao ove igre jeste da naučite kako funkcioniše ekosistem u vodi, šta utiče na ravnotežu u njoj, šta su bakterije, alge, šta je potrebno ribica da bi živele i još mnogo toga. Igra je edukativnog karaktera, pa svako ko želi virtuelno da isproba nešto drugačije, čista preporuka!

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: