Netflix vraća normalan video kvalitet striminga u Evropi

Netflix je objavio da radi na vraćanju kvaliteta striming servisa na normalan režim rada, nakon globalne epidemije Korona virusa. Ova kompanija bila je prinuđena da obori kvalitet strimovanja zbog zahteva više evropskih vlada da bi strimovanje u visokoj rezoluciji moglo da dovede do zagušenja njihovih širokopojasnih internet veza.

netflix kvalitet strima

Netflix se odazvao pozivu evropskih država

Ljudi u Danskoj, Nemačkoj, Norveškoj i drugim državama su objavljivali da su primetili poteškoće u radu različitih striming servisa, pa i Netflixa. Zbog toga se ova kompanija pridružila državama u akciji kreiranja održivog stanja tokom povećane upotrebe interneta u vreme izolacije. Sada se vraća polako u normalu, pa je Netflix odlučio da vrati normalan kvalitet strimovanja. Kvalitet je bio oboren za 25%, a to su potvrdili i iz EU.

Ovo nije prvi put da Netflix koristi alate za kontrolisanje kvaliteta strimovanja, pogotovo na lokacijama koje nemaju veliku propusnu moć. Ovaj alat Netflix koristi od 2011. godine, kada je započet pilot program “Open Connect“. Neki od striming servisa su čak najavili da će i poboljšati kvalitet strimovanja u odnosu na ranije, a Apple će za korisnike Apple TV servisa učiniti sve da dobiju samo kvalitetan video strim.

Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: