BIZIT plus

Narudžbine za Microlino, električnu verziju BMW Isetta-e, dostigle 100 miliona dolara

Uprkos impresivnoj inovativnosti u industriji električnih vozila, ne dešava se svaki dan da novo električno vozilo debituje tako uspešno. Zato je vest o malenom gradskom električnom automobilu švajcarske kompanije Micro Mobility Systems, Microlinu, za koji narudžbine prelaze 100 miliona dolara u pretprodaji, veoma obećavajuća.

PCPress.rs Image

Krajem jula pisali smo o karakteristikama ovog malog električnog automobila koji ima dizajnerska obeležja BMW Isetta, kao i uopšteno o konceptu „bubble car“ automobila. Retro dizajn i atraktivni marketing bili su uspešni u osvajanju srca novih vozača, a kompanija je najavila preko 8.000 rezervacija za nova vozila. Sa cenom od 14.000 dolara (12.000 evra), Microlino nije mnogo skuplji od mnogih električnih motocikala i znatno je jeftiniji od nekih drugih pristupačnih električnih automobila u porodičnoj veličini.

Prema nemačkom portalu Focus, većina rezervacija dolazi od kupaca iz Nemačke i Švajcarske, a ostatak dolazi iz celog sveta. O tome da ovo nisu samo lepe želje kupaca svedoči i činjenica da je prilikom narudžbine potrebno uplatiti zalog od 1.000 evra, pa je realno za očekivati kako će naručena količina automobila na kraju i završiti kod kupaca koji su uplatili depozit. Automobil je nedavno odobren za vožnju po ulicama u Evropi, a početna proizvodnja prvih 25 automobila je planirana za oktobar. Ti automobili će se koristiti kako bi se podešavao dalji proizvodni proces i pripremu za proizvodnju velikih razmera počev od decembra ove godine.

Pročitajte i:  Google najavljuje 25 miliona eura za unapređenje AI u Evropi

Proizvodnjom automobila će se baviti kompanija Tazzari, partner kompanije Micro Mobility Systems koja poseduje polovinu akcija kompanije, a Microlino će se sastavljati u pogonima u Italiji.

Izvor: Electrek

Facebook komentari: