NBCUniversal kupuje Vudu

Wall Street Journal objavio je da kompanija NBCUniversal ozbiljno namerava da kupi Vudu servis koji je u vlasništvu Walmart-a. Takođe se navodi da su pregovori u toku i da se nalaze u naprednoj fazi.

NBCUniversal kupuje Vudu

Vudu kao deo Peacock servisa

Kao što je rečeno i najavljeno, kompanija NBCUniversal zainteresovana je za kupovinu video servisa Vudu, koji je u vlasništvu Walmart-a. Iako su pregovori u naprednoj fazi, još uvek nije 100% izvesno da će oni rezultirati novom akvizicijom. Za sada deluje da u NBC-u znaju za šta bi im ovaj servis poslužio ako bi ga kupili.

Naime, radi se o tome da bi on bio dodatak Peacock-u, jer podržava oglase i u mnogome bi pomogao razvoju samog Peacock-a. U međuvremenu, iznajmljivanje i kupovina digitalnih verzija filmova išla bi preko Fandanga. Ovaj servis takođe ima i servis za strimovanje FandangoNOW, ali nema dobru ciljnu grupu kao što je ima Vudu.

Za sada su i NBCUniversal i Walmart odbili da komentarišu bilo šta što se tiče njihovog navodnog pregovaranja, ali izveštaji od prošle godine jasno govore da trgovački gigant Walmart želi da nađe kupca za svoj servis video strimovanja. Vudu se trenutno koristi na preko 100 miliona uređaja, što je od velikog značaja za potencijalnog kupca.

Pročitajte i:  Walmart se možda sprema za kupovinu brenda Vizio

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,