NEC ekrani velikog formata

Digital Signage ekspanzija je donela mnogo inovativnih i interesantnih rešenja u sferi marketinga, naročito kada su izložbeni prostori, galerije i tržni centri u pitanju. Ta rešenja se mahom baziraju na kvalitetnim ekranima, a jedan od najvažnijih i najbitnijih na tom polju je NEC, koji nudi raznovrsna pametna rešenja, a posebno se ističu MultiSync M i ME serije ekrana velikog formata.

PCPress.rs Image

MultiSync rešenja

Među rešenjima kompanije NEC dve serije zauzimaju posebno mesto – reč je o MultiSync displejima iz M i ME serija. Dosta toga spaja ove modele, i svega par sitnica koje ih razdvajaju. ME serija je dostupna u dijagonalama od 43, 50, 55 i 65 inča, dok je M serija dostupna u 43, 49, 55 i 65 inča. Ekrani M serije su nešto izdašniji po pitanju osvetljenja (500 spram 400 nita), ali i predviđeni za rad 24/7, dok je ME serija deklarisana kao 18/7 (18 časova dnevno 7 dana u nedelji). ME serija se bazira na 8 bit+FRC panelu, dok su M modeli s punim 10-bitnim panelom.

PCPress.rs Image

Nove serije donose podršku za Intel Smart Display i Raspberry Pi Compute 4 module. U praksi, to znači mogućnost direktne integracije nekog od modula baziranih na Intel tehnologiji (računar u malom s proširenim opcijama konektivnosti), ali i Raspberry Pi računara. Na taj način korisnicima je omogućen visok stepen modularnosti platforme, odnosno povezivanje s bilo kakvim okruženjem, uz potpunu programabilnost.

Pročitajte i:  Data centar – gradivni element poslovanja

PCPress.rs Image

Okreni-obrni – dizajn je stavka koja je svima veoma važna, i upravo na tom polju M i ME modeli pružaju puno. Zapravo, mogu se okretati i obrtati, tako da se slika prikazuje horizontalno ili vertikalno. Sve ivice ovih displeja su ujednačene, upravo da bi se maksimizovao efekat prilikom rotiranja ekrana, a valja napomenuti da su okviri izrađeni od metalnih elemenata, te da vizuelno deluju prilično atraktivno, a našlo se mesta i za ručke za nošenje, integrisane temperaturne senzore i aktivno hlađenje.

Kompletna Digital signage ponuda

Svi displeji M i ME serije su 4K UHD rezolucije uz HDR. Korporativni klijenti će ceniti i potpunu kompatibilnost sa Cisco WebEx Kit rešenjem, što M i ME displeje pretvara u idealne alatke za video-konferencije putem integracije sa saundbarom koji sadrži i mikrofon, kamere, zvučnike. Displeji podržavaju HDMI i DisplayPort konektore, kao i LAN, USB (s media plejerom).

PCPress.rs Image

Najzad, tu je i NaViSet Administrator 2, softver koji omogućava kompletno upravljanje na daljinu, dajući mogućnost upravljanja ogromnim brojem displeja s centralne lokacije, te potpunog monitoringa. Na ovaj način se ogroman broj ekrana izloženih na vidnim lokacijama može staviti u potpunu službu vašeg biznisa. Da sve bude još lepše, kontrola čitavog ekosistema putem ovog softvera potpuno je besplatna.

Pročitajte i:  Hisense komercijalni displeji - nova generacija interaktivnih displeja

PCPress.rs Image

Utisak je da je NEC na tržište izbacio odlična digital signage rešenja. Displeji su dostupni u različitim formatima, imaju širok spektar interesantnih karakteristika, uključujući i potpunu modularnost i kompatibilnost sa Intel i Raspberry Pi baziranim kompjuterima. Na taj način je korisnicima ostavljena potpuna sloboda u kreiranju i dizajniranju njihovih komunikacija putem javno dostupnih prostora i površina. Ostalo je – na vama! Na vama i vašoj, nadamo se, zdravoj biznis priči.

PCPress.rs Image

Korisna adresa: sharpnecdisplays.eu

Facebook komentari: