Nedeljni pregled kriptovaluta 23.3.2018.

Pre tri dana, mnogi analitičari koji se bave kriptovalutama izjavili su da je pad vrednosti tržišta kriptovaluta od 20 milijardi dolara bio izazvan strahom oko Binance, najveće platforme za razmenu na svetu. Međutim, bilo je očigledno i brzopleto zaključiti da su vrednosti velikih kriptovaluta pale za više od pet posto, jer je Binance dobio pismo od japanske agencije za finansijske usluge (FSA), kako je naveo izvršni direktor kompanije Binance, Changpeng Zhao. Većina analitičara pokušava da opravda svako pojedinačno kretanje na tržištu sa vestima ili nekim najavama, što je često izuzetno netačno. Tržište kriptovaluta kreće se gore-dole na osnovu ponude i potražnje na samom tržištu, koje je još uvek u ranoj fazi, i uporedivo je sa vrednošću tržišta velikih banaka i stoga je moguće da veliki investitori pokreću korelaciona kretanja u pokušaju da utiču na tržište. Tokom proteklih nekoliko sedmica, sve glavne kriptovalute, uključujući bitcoin i ethereum, bile su kontinuirano nestabilne u granicama od 8.000 dolara i 9.000 dolara. Bitcoin je pao sa 9.000 dolara na 8.300 dolara, oporavio se na 9.100 dolara i pao na 8.500 dolara juče. Ovi pokreti ili dnevna nestabilnost ne mogu biti opravdani jednim faktorom. To je kulminacija mnogih faktora koji utiču na tržište. Sledeći veliki pokret će verovatno biti izazvan talasom velikih investitora koji ulaze na tržište kriptovaluta, a do tada će tržište i dalje ostati nestabilno, piše CCN.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

PCPress.rs Image

Prošlu nedelju započeo sa cifrom od 7.882,9 dolara u ponedeljak 19. marta. U utorak je beležio trend rasta pa je otvorio vrednošću od 8.501 dolara, dok se u sredu trend nastavio i otvorio vrednošću od 8.547,9 dolara. U četvrtak bitcoin je otvorio vrednošću od 9.107,6 dolaradok je u petak beležio blagi trend pada i iznosio je 9.099,8 dolaraDanas je njegova vrednost na otvaranju iznosila 8.576,6 dolara.

Ethereum je prošlu nedelju otvorio sa vrednošću od 534,99 dolara. U utorak je beležio rast i vrednost je iznosila 561,01 dolara, dok je već u sredu ethereum bio u padu i otvorio sa 540,16 dolara. U četvrtak se oporavio i otvorio sa 584 dolara, da bi u petak otvorio berzu sa 573,98 dolara. Danas je njegova vrednost na otvaranju iznosila 525,01 dolara. 

PCPress.rs Image
Izvor: cex.io
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,