Netcast: Deljeni ili namenski hosting?

Često dobijamo ovo pitanje od naših korisnika. Što je potpuno ljudski. Svi želimo optimalno rešenje — da platimo tačno ono što odgovara našim potrebama, a ne da bacamo novac koristeći predimenzionirano rešenje. A da pritom sve funkcioniše…

PCPress.rs Image

Tradicionalno predanje kaže sledeće: ukoliko imate „običan, mali“ sajt, onda je deljeni (shared) hosting za vas. Ako pak koristite zahtevniju aplikaciju, kao što je npr. online prodavnica ili korporativni e‑mail server, onda vam treba namenski (cloud) hosting.

Namenski ili cloud hosting realizovan je u formi zasebne (jedne ili više) virtuelne mašine koja je rezervisana samo za vas. Na taj način vi dobijate veću količinu resursa (jer vam je sajt zahtevniji) i ti resursi su rezervisani samo za vas. S druge strane, ukoliko koristite shared hosting, trošite znatno manju količinu resursa (jer vam je sajt manje zahtevan), ali delite sudbinu s nekoliko stotina drugih korisnika, odnosno svojih „komšija“ s kojima delite resurse jednog (fizičkog ili virtuelnog) servera.

Kvalitet servisa koji dobijate zavisi od opterećenosti vašeg servera „domaćina“. A to, naravno, zavisi od provajdera do provajdera, tj. od politike provajdera koliko maksimalno opterećuje servere ubacivanjem novih korisnika, koliko dugo je server već eksploatisan i sl. I što je najvažnije, kvalitet rada vašeg sajta direktno zavisi od ponašanja i zahtevnosti vaših „komšija“, na šta vi ne možete da utičete.

Pročitajte i:  Intervju: Ko zaista upravlja Internetom?

Rezultat je da shared hosting prati loš glas — česti prekidi, nepouzdanost u radu, varirajuće performanse. Upravo iz tog razloga, mi u NetCast‑u smo dugo odbijali da uopšte pružamo shared hosting usluge, iako smo konstantno dobijali upite od naših korisnika. Znali smo da će nam to narušiti brend drugih cloud servisa i kompanije generalno, jer smo se od samog početka pozicionirali kao kompanija koja pruža optimalna rešenja u skladu s potrebama, bez kompromisa u kvalitetu. Naravno i neograničenu podršku, što nije održiv poslovni model ako imate nepouzdan servis.

PCPress.rs Image

Međutim, sve se promenilo kada smo naišli na CloudLinux tehnologiju koja omogućava najbolje od oba sveta. U suštini, radi se o modernoj hosting platformi koja omogućava rezervaciju adekvatne količine (obično manjih) resursa za svakog pojedinačnog shared hosting korisnika, odnosno za njegov „mali, običan“ sajt.

Ključna korist našeg cloud hosting‑a su vrhunske performanse, dostupnost, stabilnost, pouzdanost, sigurnost u odnosu na standardni Web hosting ‑ jer svaki korisnik ima deo resursa samo za sebe.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Zašto je ovo važno? Realnost je takva da su ovakvim korisnicima zaista dovoljni resursi deljenog hosting‑a, ali oni moraju da budu stalno dostupni jer vam je potreban konzistentan servis. Drugim rečima, potrebni su vam rezervisani resursi za vaš sajt koji je smešten na nekoj shared hosting platformi. Upravo je to imperativ u skladu s kojim je CloudLinux i dizajniran.

Temelj NetCast‑a su vrhunska tehnička rešenja. Kvalitet servisa nam je na prvom mestu. To je prosto u našoj DNK. Zato smo vrlo brzo doneli odluku da investiramo u servis zasnovan na CloudLinux‑u i prvi na našem tržištu ponudimo hibridnu hosting ponudu po meri i potrebama našeg tržišta, tako da nudimo dedicated hosting po ceni shared hosting‑a. Putem našeg NetCast data centra, izgrađenog po najvišim svetskim standardima, uz stručno i posvećeno osoblje, u mogućnosti smo da tržištu ponudimo jedinstvenu ponudu.

Šta ovo znači za vas? Dobijate cloud hosting po ceni shared hosting‑a.  Saznajte više na adresi Netcast

Pročitajte i:  Da li znate šta traži 97% internet korisnika?

Autor: Goran Martić

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,