BIZIT Seminar

Netflix omogućava modifikaciju titlova na TV-u

Ako želite da promenite izgled titlova na Netflix-u, možda da promenite veličinu fonta ili da dodate senku koja bi ih učinila čitljivijim, moraćete da pristupite svom nalogu u pregledaču. Proces je mnogo komplikovaniji nego što bi trebalo da bude ako prvenstveno strimujete na TV-u.

Netflix omogućava modifikaciju titlova na TV-u

Sada možete izabrati stil i veličinu titla

Na osnovu izveštaja publikacije, ova funkcija izgleda i funkcioniše slično podešavaču titlova u aplikaciji Amazon Prime Video TV. Omogućava vam da birate između malog, srednjeg i velikog teksta, kao i između četiri stila sa i bez senki. Jedna opcija je žuti tekst na crnoj pozadini za veći kontrast ako vam je potreban. Na ažuriranoj stranici pomoći usluge je rečeno da možete pristupiti tim kontrolama tako što ćete otići u Podešavanja na dnu ekrana dok se emisija reprodukuje, a zatim izabrati veličinu i stil titla.

Imajte na umu da trenutno nije moguće promeniti izgled teksta za arapski, hebrejski, japanski, korejski, rumunski, tajlandski i tradicionalni kineski. Sve više ljudi poslednjih godina koristi titlove da bi čuli dijalog kada su zvuci neuravnoteženi i glasovi izgledaju manje jačine od pozadine, ili da bi gledali emisije na stranom jeziku. Više ih ne koriste samo gledaoci sa oštećenim sluhom. I dok kontrole za TV aplikaciju nude manje opcija prilagođavanja od Netflix-ovog web sajta, one čine promenu izgleda titlova mnogo pristupačnijim.

Pročitajte i:  Reed Hastings se povlači sa mesta co-CEO u Netflixu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *