Netflix počinje da testira svoje igre na televizorima i računarima u Kanadi i Velikoj Britaniji

Netflix je najavio da će početi testiranje svojih igri na više uređaja.

PCPress.rs Image

Netflix započinje testiranje igrica na više uređaja, uključujući televizore, računare i mobline telefone. Testovi će početi danas u Kanadi i Velikoj Britaniji sa „ograničenim brojem“ pretplatnika kojima će biti data prilika da testiraju igre na svojim televizorima. U narednim nedeljama, ovi testovi će se proširiti na PC i Mac računare preko netflix.com.

Kao deo ovih testova biće dostupne dve igre. Na televizorima, igre mogu da se igraju na odabranim uređajima uključujući Amazon Fire TV striming, Chromecast sa Google TV, LG televizore, Nvidia TV, Samsung Smart TV i Valmart ONN. Posebno nedostaje Apple TV, koji ima sopstvenu strategiju igranja zasnovanu na TV putem aplikacije iz svoje App Store.

Netflix kaže da će više uređaja biti podržano tokom vremena, ali nije naveo koji će kasnije biti podržan.

Tokom beta verzije Netflix ima za cilj da testira svoju tehnologiju za strimovanje igara i svoj kontroler koji radi na poboljšanu korisničkog iskustva. „Omogućavanjem igara dostupnim na više uređaja, nadamo se da ćemo našim članovima širom sveta olakšati igre.“ – napisao je potpredsednik Netflixa za igre.

Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu

Strimer ima ukupno 40 igara predviđenih za lansiranje ove godine. Netflix se proširio na igre u novembru 2021. godine i objavio je 70 naslova na mobilnim uređajima.

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari: