BIZIT plus

WhatsApp radi na glasovnim razgovorima od 32 osobe

Najnovija beta verzija WhatsApp-a ima novu funkciju glasovnog ćaskanja koja omogućava grupama od do 32 osobe da se povežu za govornu sesiju, prema beta beleškama koje je objavio WABetaInfo. WhatsApp beta verzija 2.23.16.19 se pokreće za testere na Androidu, dodajući funkcije slične Telegram i Discord četovima, Slack’s Huddles, pa čak i Meta-inu sopstvenu platformu Messenger.

PCPress.rs Image

Ako je uživo u vašoj verziji aplikacije, primetićete ikonu talasnog oblika unutar grupnih ćaskanja – ali samo ako je na WhatsApp nalogu omogućena funkcija i uključuje kompatibilnost sa grupom. Dodirom na dugme odmah se pokreće glasovno ćaskanje, zajedno sa sopstvenim interfejsom. Zatim, svako u grupi, do 32 osobe, može samo da uskoči i počne da priča. Za razliku od postojeće funkcije grupnih poziva, grupna glasovna ćaskanja neće zazvoniti svima.

Kada svi odu, sesija ostaje aktivna, ali će se automatski završiti nakon sat vremena. Glasovni razgovori u WhatsApp-u su, kao i druge poruke, podrazumevano šifrovani od kraja do kraja.

Nova WhatsApp funkcija glasovnog ćaskanja može se pojaviti i na instalacijama koje nisu beta, jer WABetaInfo napominje da je to šire izdanje. Iako Meta nije rano za zabavu sa ovom funkcijom – Telegram ima funkcije glasovnog ćaskanja od 2020. – WhatsApp ima prednost što je jedna od najčešće korišćenih aplikacija za ćaskanje na svetu, sa preko 2 milijarde korisnika.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija transkripciju glasovnih poruka

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: