Netflix se udružuje sa Ubisoftom

Netflix se udružuje sa Ubisoftom, kao jednim od najvećih evropskih kreatora video igara, dok gigant za striming nastoji da osnaži svoj novi posao sa igrama.

PCPress.rs Image

Kalifornijski servis za striming će sledeće godine lansirati tri nove mobilne igre zasnovane na Ubisoftovim igrama, uključujući njen najuspešniji naslov Assassin’s Creed.

Ovaj potez dolazi kad Netflix pokušava da ubrza rast svoje nove igračke usled usporavanja striming poslovanja kompanije. Grupa za striming izgubila je više od polovine svoje tržišne vrednosti od aprila kada je otkrila da je prekinut njen decenijski rast pretplatnika.

Partnerstvo će uključiti francusku igračku grupu koja razvija mobilne igre za Netflix. Ovo će takođe uključivati igru zasnovanu na Ubisoftovom Mighti Quest igri za izgradnju zamka i pljačku čudovišta, kao i istorijsku avanturističku igru slagalice pod nazivom Valiant Hearts.

Igre će biti dostupne isključivo pretplatnicima na Netflix-u, bez oglasa ili kupovine u aplikaciji, što će Ubisoftu omogućiti da privuče novu publiku i eksperimentiše sa novim formatima za postojeće naslove. Nisu objavljeni drugi detalji.

Pročitajte i:  Kako je jedna banana osvojila Steam

Netflix je još tokom prošle godine ušao u sektor igara, angažujući brojne rukovodioce visokog profila, jer se pridružio najvećim svetskim tehnološkim kompanijama u pokušaju da zgrabi deo najvrednijeg dela industrije zabave.

Velike tehnološke grupe, uključujući Amazon, vlasnika Facebook Meta, Google, Apple pojačale su svoja ulaganja u video igrice poslednjih godina, boreći se da postanu „Netflix games“.

Izvor: upjobsnews

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,