Nevolje sa Apple Emergency SOS opcijom

One koji utonu u san, dok pored sebe i dalje drže Apple Watch, mogao bi vrlo brzo da probudi poziv iz policije.

PCPress.rs Image

Tako je Twitter preplavljen pričama o sličnim nevoljama, a do kojih je došlo zbog slučajnog aktiviranja SOS funkcije na Apple uređajima, koja odmah šalje signal policijskoj stanici. Tako je Twitter korisnik Jason Rowley sa onima koji ga prate na ovoj mreži podelio priču o policijskim službenicima koji su se pojavili u njegovoj spavaćoj sobi jedan sat posle ponoći, a pošto su primili pomenuti SOS signal. Kako kaže Rowley, policijski službenici su bili ljubazni, budući da im to nije bio prvi put da se susretnu sa ovim problemom.

Isti problem se dešava i na iPhone uređajima, budući da se isti SOS signal šalje uz pomoć dugmeta koje se nalazi sa strane. Dešava se da korisnici greškom pritisnu ovaj taster, budući da ga nije teško zameniti sa dugmetom za uključivanje i isključivanje uređaja, te onim za kontrolu jačine zvuka, a pošto se aktivira, korisnik ima tri do pet sekundi da ga deaktivira pre nego što signal ode policijskoj službi.

Pročitajte i:  Samsung počinje masovnu proizvodnju OLED ekrana za laptope

Opcija je poznata kao Emergency SOS, i objavljena je kao deo WatchOS-a 4 i iOS-a 11, a postoji i slična opcija za Android. Opcija je vrlo korisna, budući da onima koji su u opasnosti omogućava da pozovu pomoć, a da ne privuku pažnju na sebe. Iako se radi o funkciji koja bi mogla da spasava živote, lažni pozivi su češći od onih pravih, što bi na kraju moglo da dovede do toga da policija prestane da ih shvata ozbiljno.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,