BIZIT plus

Sony zaustavlja prodaju hardvera i softvera za PlayStation u Rusiji

Kompanija takođe smanjuje pristup PlayStation Store-u.

PCPress.rs Image

Sony se pridružuje drugim kompanijama

Sony se pridružuje Microsoft-u u zaustavljanju prodaje u Rusiji nakon invazije te zemlje na Ukrajinu. Prema izveštaju CNBC-a, Sony zaustavio svu prodaju PlayStation hardvera i softvera u Rusiji i ukinuo pristup digitalnom PlayStation Store-u. Kompanija je pozvala na „mir u Ukrajini“ i rekla da će donirati 2 miliona dolara Visokom komesaru UN za izbeglice, kao i organizaciji Save the Children.

Odluka je doneta nedelju dana nakon što je potpredsednik ukrajinske vlade Mykhailo Fedorov pozvao Microsoft i Sony da blokiraju naloge ruskih igrača i nekoliko dana nakon što je Microsoft zaustavio svu prodaju u zemlji. Nintendo je svoj ruski eShop stavio u „režim održavanja“, ali je to možda bilo zbog toga što je usluga plaćanja zamrznula obradu za kupovine izvršene u rubljama.

Brojni zapadni programeri igara prestali su sa prodajom u Rusiji, uključujući Ubisoft, Take-Two, CD Projekt Red, EA, Activision Blizzard i Epic. Međutim, Sony-jev potez bi mogao biti najštetniji do sada. Ruskim igračima će biti mnogo teže da prošire svoje biblioteke igara i mogu da zaborave na kupovinu već neuhvatljivog PlayStation 5.

Pročitajte i:  Nemačka optužuje Rusiju za masovne sajber napade

Sony nema mnogo izbora kada postoji veliki pritisak industrije da zauzme stav o ratu u Ukrajini.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,