BIZIT plus

Nikola Motors odustaje od tužbe protiv Tesle

Sve tužbe i protivtužbe koje su kompanije podnele jedna protiv druge su odbačene.

PCPress.rs Image

Kompanije su se navodno složile

Nikola Tesla bi bio sigurno zadovoljan što je njegovo ime iskorišćeno za nazive kompanija za električna vozila, ali možda manje zadovoljan zbog toga što je Nikola tužio Teslu, i obrnuto.

Sada, Nikola korporacija navodno odustaje od svoje tužbe za povredu patenta u vrednosti od 2 milijarde dolara protiv kompanije Tesla. Pošto se osnivač kompanije Nikola Trevor Milton suočava sa krivičnom tužbom zbog prevara, prema izveštaju Bloomberg-a.

Prema podnesku na sudu u San Francisku, obe kompanije su se složile da povuku sva potraživanja i protivtužbe jedna protiv druge. Nikola je optužio Teslu da je kopirao nekoliko patentiranih dizajna za dizajn vetrobranskog stakla, trupa i bočnih vrata. Tesla je negirao sve tvrdnje i podneo protivtužbu.

Nikola je 2016. godine predstavio polu-kamion Nikola One sa pogonom na vodonik sa obećanjem dometa od 800-1.200 milja bez zagađenja.

Međutim, SEC ga je optužio za obmanu investitora, u jednom slučaju putem video snimka koji je pokazao da se kamion kreće pod pogonom kada se jednostavno kotrlja niz brdo.

Pročitajte i:  NHTSA zaključila istragu o Teslinom Autopilotu

Generalnog direktora Trevor-a Milton-a je federalna velika porota kasnije optužila za dve tačke za prevaru sa hartijama od vrednosti i za jednu prevaru putem elektronske pošte. On je negirao ove tvrdnje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: