BIZIT 2022

Ninet hosting servere drži u Srbiji

U raznovrsnoj hosting ponudi Ninet se izdvaja dobro osmišljenim uslugama i kvalitetnom podrškom.

shutterstock_194984291Kompanija Ninet je Internet i hosting provajder sa tradicijom dužom od jedne decenije, a od osnivanja do danas poverenje joj je ukazalo više od 7.000 korisnika različitih usluga. Ponuda usluga je široka, a kreće se od bazičnog Web hostinga i prodaje domena, preko VPS i namenskih servera, do prodaje SSL sertifikata i pružanja bežičnog pristupa Internetu.

Ser­veri u Srbiji

Svi hosting serveri kompanije Ninet nalaze se u našoj zemlji, što je bitno iz više razloga. S jedne strane, to utiče na optimizaciju sajtova i brzinu učitavanja stranica, dok je s druge strane posebno bitno za vlasnike sajtova i aplikacija koji prikupljaju i čuvaju podatke svojih korisnika – za šta je poželjno koristiti servere u našoj zemlji.

Postojeći data centar je u vlasništvu kompanije, a u toku je izgradnja njegovog proširenja kako bi se omogućilo dodavanje novih namenskih servera kao i servera za shared hosting ponudu. Posebna pažnja se posvećuje sigurnosti servera i korisničkih podataka, zbog ćega se koriste vrhunska rešenja za zaštitu, firewall i antivirus, dok se backup sadržaja obavlja na dnevnom nivou. Tako se je rizik od gubitka podataka sveden na minimum.

Pročitajte i:  Kakva je budućnost edge računarstva?

Stručna podrška

Pored osnovnog preduslova – dobro osmišljenih usluga i paketa – za uspeh hosting kompanije izuzetno je bitna kvalitetna tehnička podrška. U cilju unapređenja podrške, Ninet je sredinom prošle godine aktivirao ticketing sistem, uz opciju telefonskog kontakta. Podrška se pruža na srpskom i engleskom jeziku, a preko tiketing sistema, radnim danima je vreme odgovora na upite korisnika manje od 30 minuta!

Pored standardne usluge, koja obuhvata cPanel, prostor na disku i protok, Ninet je uveo i managed hosting uslugu, namenjenu klijentima koji nemaju stručno IT osoblje, a bitno im je kvalitetno održavanje servera – nadgledanje njegovog rada, backup, implementacija željenih rešenja i specifičnih zahteva…

Zahvaljujući tome što poseduje svoj data centar i servere drži u Srbiji, Ninet je u mogućnosti da cene prilagodi korisniku, odnosno da bude jedan od najpovoljnijih Web i VPS hosting provajdera u Srbiji.

ninet 2

Nov partnerski program

Ninet u februaru pokreće novi projekat – sajt za partnere koji će omogućiti lako upravljanje postojećim Ninet proizvodima, kao i uspostavljanje loyalty programa. Svaki partner će dobiti popust na sve usluge (hosting, domeni, SSL sertifikati, serveri…) i to svake godine, kako bi se poverenje korisnika nagradilo na najbolji način. Kriterijumi za ulazak u partnerstvo su prilagođeni zahtevima potencijalnih korisnika ovog programa.

Pročitajte i:  Fitbit ukida podršku za desktop sinhronizaciju svojih uređaja

Marko Herman

(Objavljeno u časopisu PC#218)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Ninet hosting servere drži u Srbiji

 • 11. February 2015. at 00:52
  Permalink

  Mislim da je u redu da se pomogne domacim kompanijama i ubaci neka “reklama”, ali ipak budite malo realni. Navedena kompanija nema ni najosnovniju DDoS zaštitu, svoje servere zasniva na linku od 10MB/s, dok ogroman broj privatnih korisnika ( narocito na Novom Beogradu ima kucni prikljucak od 16MB uploada. Ko se imalo razume u stvari o kojima pricam, bice mu jasno da ovoj kompaniji celokupan net moze blokirati jedan obican kucni prikljucak :))). Da imaju imalo ozbiljiniji sajt ( ili ne daj boze gamehosting) njihov net bi odavno bio mrtav, tacnije, svaki klinac kome bi palo na pamet, mogao bi da im blokira kompaniju, komplet. Uzmimo za primer neke malo ozbiljnije komapnije u okruženju. Npr Contabo, kod koga mnoge domaće kompanije uzimaju resseler hostinge pa posle iskoristavaju neobavestenost domacih korisnika, i za skupe pare im prodaju web hostinge koje su u sustini platili saku dolara (npr contrateam). Ako cemo realno, 90% nasih nazovi providera nudi web hostinge i VPS, u Nemackoj,Holandiji i Francuskoj. Ne, oni ne nude hostinge, oni nude preprodaju zakupljenih hostinga. Zbog cega se u Srbiji ne objavljuje da npr com. domen kosta nepun 1 e, nego se dopusta domacim nazovi kompanijama da cenu jednog domena dizu i vise od 10 puta. Shvatite jednu stvar, narod nije glup. Nasesce 1 ili 2 puta, treci put nece. Sto se tice hosting kompanija u uzem i sirem okruzenju, Srbija je teska nula, = 0.
  Tehnicka podrska je takodje 0. O tehnickoj podrsci u Srbiji ima da se pise “Rat i Mir” tako , da , ne da je tema za sebe, nego je posebna institucija. Sve u svemu, moja preporuka, kao iskusnog korisnika svakog vida hostinga u Srbiji je: ako mislite imalo ozbiljno, zaobidjite Srbiju u najširem luku, bilo koju kompaniju, sve je stap i kanap a podrska nula = 0.

 • 7. February 2015. at 18:39
  Permalink

  Ticketing sistem, tek sredinom prosle godine? pa drugi provajderi u Srbiji ga imaju, ihaaa, odavnoo…

Comments are closed.