Nintendo gasi aplikaciju Miitomo

Nintendo je u svet aplikacija za pametne telefone prvi put ušao sa Miitomo, koji se pojavio 2016. godine, a nekoliko godina pošto su korisnici počeli da zahtevaju od kompanije da im omogući i ovaj tip usluge. Samo nešto više od godinu dana kasnije, Nintendo je najavio gašenje aplikacije, te prestanak prodaje Miitomo koina, a proces bi trebalo da se okonča 9. maja.

PCPress.rs Image

Umesto da Super Mario Bros. prilagodi iPhone uređajima, i tako na jednostavan način izađe u susret korisnicima, Nintendo se te 2016. odlučio za komplikovanije rešenje, te kreirao društvenu aplikaciju za iOS i Android koja nije uključivala ni jednog od poznatih junaka, ali je predstavljala prepoznatljiv proizvod ove kompanije. Ipak, ovoj interaktivnoj aplikaciji, čiji je cilj najpre bio da stimuliše komunikaciju sa drugim korisnicima, je došao kraj, te su iz kompanije najavili da će korisnici moći da koriste aplikaciju, te dobijaju koine do navedenog roka, a kompanija će nakon toga refundirati sva sredstva koja su uložena u koine, a koji do kraja nisu iskorišćeni.

Pročitajte i:  Nintendo otvara drugu radnju u SAD-u

PCPress.rs Image

Iako Miitomo nije doneo nikakvu inovaciju, ipak iznenađuje podatak da se aplikacija, koja je izazvala brojne reakcije, te oduševljenje, gasi tako brzo. Aplikacija je koristila Miis avatare, koji su i zaštitni znak kompanije, te ponudila seriju neobičnih načina za komuniciranje sa prijateljima, što na kraju nije bilo dovoljno, te se kompanija odlučila da mobilnim uređajima ipak prilagodi svoje tradicionalne igre, poput Animal Crossing i Fire Emblem, te na taj način izađe u susret potrebama i zahtevima korisnika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: