Burger King objasnio net neutralnost – hamburgerima

Net neutralnost je bitna tekovina moderne civilizacije, ali mnogima još uvek nije jasno koje mogu biti posledice ako dođe do promene statusa interneta. Burger King je u novom promo spotu svojim kupcima savršeno objasnio koje su posledice gubitka net neutralnosti – fast food hranom.

Burger King objasnio net neutralnost

Spajajući dve aktuelne teme u Americi – net neutralnost i “brzu hranu”, Burger King je objasnio kupcima efekte najavljenih internet promena. Ovaj lanac restorana brze hrane je napravio eksperiment (čitaj: skrivenu kameru) gde je kreirao svojevrsnu “brzu traku” za popularne Whopper hamburgere.

Net neutralnost u obliku čekanja za Burger King pljeskavicu

Kao što bi ukidanje net neutralnosti omogućilo internet provajderima da usporavaju i ubrzavaju onlajn sadržaju u zavisnosti koliko daju para, tako su se i kupci u Burger Kingu suočili sa preskakanjem reda onih koji su dali više para za svoju porudžbinu. Na isti način kao što bi bilo omogućeno internet provajderima da odluče kojom će brzinom nešto biti isporučeno, tako je i u restoranu stavljen prioritet na hamburgere u odnosu na druge proizvode.

U istom stilu neke mušterije su dobile vrlo sporu uslugu pakovanja hrane, pa su se tako našli u čudu zašto su zapostavljeni u odnosu na druge. Tako je na veoma konkretnom primeru jednog reda za pljeskavice objašnjeno kako bi mogao da izgleda internet u budućnosti ako se izglasa ukidanje net neutralnosti. Reakcije kupaca u Burger Kingu sve govore. Pogledajte video i sve će vam biti jasno:

Net neutralnost je trenutno veoma aktuelna tema u Americi gde republikanska vlast želi da ukine pravila koja su doneta u vreme predsednika Obame. Iako se tvrdi da će na ovaj način svima biti bolje, preovlađuje mišljenje mnogih da se na ovaj način remeti pravo na jednaku dostupnost informacija.

Izvor: Motherboard

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,